Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Διακόπηκε ξανά η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου της Energa

«Φέρτε και σουβλάκια» φώναξε ο Αλβανός κατηγορούμενος – Στις 15 Δεκεμβρίου η νέα δίκη – Ζητήθηκε διακοπή και από τις δύο πλευρες

Σε νέα διακοπή για τις 15 Δεκεμβρίου, οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα η πολύκροτη δίκη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Η συγκεκριμένη δίκη αναμένονταν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δυο από τους πέντε συνολικά κατηγορουμένους για την απόπειρα δολοφονίας του κ. Αντωνόπουλου, δικηγόρου πολιτικής αγωγής στην υπόθεση Energa -Hellas Power, φέρονται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Παρών στο δικαστήριο ήταν σήμερα και επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και σύμφωνα με την κατηγορία είναι ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του κ. Αντωνόπουλου.

Ο Άρης Φλώρος που κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού οδηγήθηκε στο δικαστήριο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμής.

Η επίθεση σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Σήμερα ωστόσο, αποφασίστηκε εκ νέου η διακοπή της δίκης με το δικαστήριο να ανεβαίνει στην έδρα και να αποσύρεται αρκετές φορές προκειμένου να αποφανθεί για αιτήματα διακοπής που έθετε η υπεράσπιση και η πολιτική αγωγή.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν τη διακοπή της εκδίκασης της υπόθεσης λόγω του ότι είχαν να παραστούν σε άλλη υπόθεση αυτή της έκδοσης ή μη στις ΗΠΑ του γνωστού ως «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ στον Άρειο Πάγο.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση, ζήτησε διακοπή λόγω της απουσίας από το εδώλιο ενός εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος νωρίς σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών με πρόβλημα υγείας .

Ακόμη, οι δικηγόροι έθεσαν και θέμα στενότητας  χώρου της δικαστικής αίθουσας.

Τελικά, η διαδικασία διεκόπη για να μεταφερθεί λίγο αργότερα στη δικαστική αίθουσα ένα τραπέζι, προκειμένου οι συνήγοροι να μπορούν να ακουμπήσουν τα πράγματά τους.

Με απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των συνηγόρων και τότε ένας εκ των κατηγορουμένων ο Αλβανικής καταγωγής ο βαρυποινίτης Αρντέρ Μπάκο αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας: «Φέρατε τραπέζι να φέρετε μπύρες και σουβλάκια για να φάμε!».

Ακολούθησαν όμως και άλλες διακοπές της συνεδρίασης, με το δικαστήριο να ψάχνει τις ημερομηνίες που θα συνεδριάσει και πάλι. Και αυτό γιατί η πλειονότητα των συνηγόρων αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις επόμενες δικασίμους λόγω υποχρεώσεων τους σε άλλες δίκες.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί στις15 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει αναμένεται να είναι ο κ. Αντωνόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By