Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

Αντιδρούν στο προωθούμενο σχέδιο της κυβέρνησης συγχώνευσης των ταμείων του δημοσίου με το ΙΚΑ

sugkentrosi-diamarturias-gsse-adedy-arxeiou

Εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα, οι οποίοι αντιδρούν στο προωθούμενο σχέδιο της κυβέρνησης συγχώνευσης των ταμείων του δημοσίου με το ΙΚΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου του ενός ταμείου που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην οδό Σταδίου.

Στη συγκέντρωση βρίσκεται και η ΑΔΕΔΥ, η οποία στηρίζει τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα που έχουν αναρτήσει πανό στο κτίριο. Η συγχώνευση των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων θα επιφέρει «ξαφνικό θάνατο», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι και ζητούν απο την κυβέρνηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει, όπως αναφέρουν, την κοινωνική ασφάλιση, να προχωρήσει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων και να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ή συντελεστή βιωσιμότητας.

Η ΑΔΕΔΥ υπενθυμίζει ότι τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων στηρίζονται αποκλειστικά στις εισφορές των υπαλλήλων ύψους 9%, επί των αποδοχών τους και ότι το σχέδιο αυτό έρχεται να ολοκληρώσει την απαξίωση των ταμείων με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τη δρομολόγηση κατ” ουσίαν κατάργησής τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By