Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Διαμαρτυρία στην Ακρόπολη για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ.

marmara

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό το φως των κεριών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης από δημάρχους και πολίτες που ζητούν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Μαραθώνα και επικεφαλής των διεθνών δημοσίων σχέσεων της ΚΕΔΕ Ηλίας Ψινάκης, απηύθυναν κάλεσμα στους συναδέλφους τους και τους πολίτες να συμμετέχουν στην συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως σημειώθηκε, πρόκειται για αυτοδιοικητικό πανελλαδικό κάλεσμα ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για την επιστροφή των μαρμάρων στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Κυριακή επελέγη συμβολικά καθώς εκείνη την ημέρα επιστρέφει τμήμα των γλυπτών του Παρθενώνα που είχε δανειστεί στο Μουσείο του Ερμιτάζ από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Η σχετική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ για τη δημιουργία Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων της χώρας, με έδρα τον Μαραθώνα, που σκοπό θα έχει την προστασία και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By