Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Διαπληκτισμός στη Βουλή για τον Νίκο Ρωμανό

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί την πολιτεία να ζητήσει συγνώμη από τον κρατούμενο για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

zoikwnstantopoulou

Προκάλεσε για άλλη μια φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλώντας την πολιτεία να ζητήσει συγνώμη από το Νίκο Ρωμανό που κρατείται για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, επειδή στα χέρια του ξεψύχησε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

«Μιλάμε για έναν άνθρωπο 21 ετών. Έναν άνθρωπο στον οποίο οφείλει μία συγγνώμη τουλάχιστον. Στα χέρια του έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος 15 χρονών παιδί. 15 χρονών ήταν κι ο Νίκος ο Ρωμανός τότε. Δύο παιδιά αμούστακα σε έναν πεζόδρομο Σάββατο βράδυ μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες από σφαίρα αστυνομικού ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι για τον Κορκονέα είχε δημοσιευθεί ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και αμέσως η Χρυσή Αυγή, με τον ίδιο τρόπο που αποκήρυξε τον δολοφόνο του Φύσσα με τον ίδιο τρόπο αποκήρυξε και τον Κορκονέα. «Τα υπόλοιπα μπορεί ο καθένας να τα συμπεράνει. Δοκιμάζεται η αξιοπιστία της πολιτείας ως κράτος δικαίου», είπε.

Νωρίτερα, ο Χαράλαμπος Αθανασίου απαντώντας στους βουλευτές που του έθιξαν το θέμα Ρωμανού, δήλωσε για άλλη μια φορά αναρμόδιος, καθώς όπως είναι το νομοθετικό πλαίσιο δεν μπορεί να παρέμβει. «Αν παρέμβει, πρέπει να παρέμβει στα όργανα εξωθεσμικά», είπε και πρόσθεσε ότι είναι σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας για να εξεταστεί με ποιο τρόπο οι κρατούμενοι θα τελειώνουν τις σπουδές τους. «Ήρθαμε σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να γίνονται για αυτή την περίπτωση αλλά και για άλλες τηλεμαθήματα με δαπάνη του Δημοσίου προκειμένου να μπορούν να ολοκληρώσουν οι φυλακισμένοι τα μαθήματά τους», είπε.

«Δημιουργεί μια αρνητική εντύπωση η όλη στάση σας και γίνεται ακόμη πιο αρνητική γιατί εδώ μπορεί να έχουμε σοβαρότατες σωματικές βλάβες επειδή ο Νίκος Ρωμανός διεκδικεί την εφαρμογή του νόμου», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο προεδρεύων Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε να συνεργαστούν υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας για να διασφαλιστεί το δικαίωμα της μόρφωσης στον έγκλειστο Νίκο Ρωμανό όπως και σε κάθε Έλληνα πολίτη, εξέφρασε ο προεδρεύων της επιτροπή Γιάννης Κουτσούκος, «Αυτό συνάδει και με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το σωφρονιστικό ίδρυμα» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By