Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Διαψεύδονται τα σενάρια περί εγκληματικής ενέργειας στο αεροσκάφος της Μέρκελ

Τα σενάρια περί εγκληματικής ενέργειας πίσω από τη βλάβη στο αεροσκάφος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, διαψεύδονται από εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας.

Δεν υπάρχει «καμία ένδειξη σαμποτάζ» στο αεροσκάφος που προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση, τόνισε ο εν λόγω εκπρόσωπος.

«Η Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη υποψίας περί εγκληματικού υπόβαθρου», συμπλήρωσε, διαψεύδοντας ευθέως δημοσίευμα της «Rheinische Post» στο οποίο γινόταν λόγος για «έρευνα προς «όλες τις κατευθύνσεις», ακόμη και για «επεξεργασία εγκληματικής φύσης».

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτές τις αναφορές», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας. «Πρόκειται για μια συνήθη εξέταση του συστήματος ασυρμάτου, στο οποίο παρουσιάστηκε η βλάβη», πρόσθεσε και διέψευσε ακόμη και τις πληροφορίες που ήθελαν το αεροπλάνο να αδειάζει κηροζίνη πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Η Καγκελάριος, λίγο πριν από τις 5 π.μ. (τοπική ώρα), αναχώρησε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας για την Μαδρίτη, ενώ στις 9 π.μ. (τοπική ώρα) επιβιβάστηκε σε πτήση της ισπανικής Iberia με προορισμό το Μπουένος Άιρες, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος G20.

Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου ο πιλότος του Airbus A340 εξέπεμψε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600, αναφέροντας ότι τα συστήματα επικοινωνίας ήταν εκτός λειτουργίας.

Η εφημερίδα Rheinische Post, μετάδιδε νωρίτερα πως οι Γερμανοί ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By