Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

«Διαξιφισμοί» για την υπόθεση Novartis με αφορμή αναφορά του Τζέφρι Πάιατ

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Novartis, με αφορμή σχόλια -ή μη- του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ επί του ζητήματος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα δήλωσε ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο και πως δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές έλεγαν λίγη ώρα αργότερα -και κατόπιν επικοινωνίας διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον κ. Πάιατ- ότι ο Αμερικανός πρέσβης ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για την υπόθεση Novartis κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Πάιατ δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Tζανακόπουλος: Καλό είναι να περιμένουμε να δούμε ακριβώς ποιες ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη

Από τη Βουλή, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε ότι σε «ό,τι αφορά στο FBI και τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, καλό είναι να περιμένουμε να δούμε ακριβώς ποιες ήταν οι δηλώσεις του» κ. Πάιατ.

«Αν δεν κάνω λάθος, αυτά τα οποία φέρεται να είπε, προέκυψαν μετά από διαρροές της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, και απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ που αναφέρθηκε σε αυτές είπε: «Επομένως, αφήστε, κρατήστε μικρό καλάθι κ. Γεωργιάδη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By