Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Διχασμένο το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ – Αμφισβητείται ο Παπανδρέου

Αντιδράσεις και ενστάσεις είχαμε από στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.  στη σύσκεψη του «κινήματος» μετά από την απαντητική επιστολή του Γ.Α.Π. που ουσιαστικά πυρπολεί το διάλογο

papandreou-gennimata

Αυτή την ώρα διεξάγεται κλειστή σύσκεψη των τομεαρχών με τον πρόεδρο του κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου.

ρεπορτάζ Παναγιώτης Φωτεινός

Τα νέα για τον πρόεδρο του κόμματος δεν είναι καθόλου ευχάριστα, καθώς μετά την χτεσινή απαντητική επιστολή του προς τη Φώφη Γεννηματά, υπονόμευσε, και ουσιαστικά έθεσε νέους όρους στο διάλογο για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, με τους οποίους μάλιστα δε συμφωνούν ούτε τα στελέχη του.

Χαρακτηριστικά είναι αυτό που μας είπε «αξιωματούχος»του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. σήμερα το πρωί πως «δε περιμέναμε κάτι τέτοιο, νιώθουμε μουδιασμένοι και περιμένουμε εξηγήσεις» . Αυτό το αρχικό μούδιασμα στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, που ουσιαστικά τορπιλίζει το διάλογο και κλείνει το μάτι στο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε αντιληπτό αμέσως από τις αντιδράσεις και στα social media.

Στο facebook αλλά και στο Twitter, στελέχη από την όλη Ελλάδα κράτησαν αποστάσεις για πρώτη φορά από επιλογές του Γ.Α.Π.. Επιλογές που μάλιστα κάποιοι τις χαρακτήρισαν και ως «ειλημμένες από καιρό», ενώ κάποιοι αντέγραψαν τον γνωστό λατινοαμερικάνο συγγραφές Gabriel Garcia Markez και έκαναν λόγο για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου-διαζυγίου, αν ο Παπανδρέου επιμείνει σε αυτή την επιλογή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ουδέποτε μέχρι σήμερα αμφισβητήθηκε κάποια από τις επιλογές του προέδρου στο παρελθόν, όποια κι αν ήταν αυτή, από τους αρκετά πιστούς και ένθερμους υποστηρικτές του. Όμως αυτή τη φορά όπως μας διαμήνυσε στέλεχος του «κινήματος» από τη Βόρεια Ελλάδα  «Αυτή η επιλογή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της βάσης και αν επιμείνουμε θα έρθουμε αντιμέτωποι με μαζικό κύμα φυγής στελεχών»

Ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή τη φορά δεν είναι στριμωγμένος από κάποιο δελφίνο ή κάποιον άλλο εχθρό, εσωτερικό ή εξωτερικό, αόρατο ή ορατό. Αυτή τη φορά είναι αντιμέτωπος με τις επιλογές του και με τα στελέχη του που χρεώθηκαν τη διάσπαση πέρυσι, εκτέθηκαν μαζί του στα ψηφοδέλτια, όμως δεν υιοθετούν την απόφαση αυτή και κάποιοι μάλιστα βγαίνουν ανοιχτά απέναντι.

(Visited 1 times, 1 visits today)