Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Die Welt: Ξαφνικά οι δανειστές έγιναν πάλι τρόικα

Καυστικό δημοσίευμα για την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις

ellada-krisi-oikonomia-euro-eurozoni

Σε ένα ακόμη καυστικό δημοσίευμα για την Ελλάδα προχώρησε η Die Welt η οποία παρατηρεί πως ξαφνικά, η Τρόικα πρέπει να αποκαλείται ξανά… Τρόικα.

Την περίοδο που υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, η Τρόικα δεν ήταν καλοδεχούμενη στην Αθήνα και έπρεπε να αποκαλείται διαφορετικά, για παράδειγμα «Θεσμοί», θυμίζει η γερμανική εφημερίδα.

«Αυτό άλλαξε. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες μίλησε για πρώτη φορά για Τρόικα», γράφει η Die Welt.

O Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνεχίζει το δημοσίευμα, αναγνωρίζει ότι οι δανειστές έχουν λόγο στο τι συμβαίνει με την οικονομία της Ελλάδας. Την επόμενη εβδομάδα οι επιθεωρητές της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ– αυτή τη φορά μόνο ως παρατηρητές- θα εξετάσουν για πρώτη φορά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η Αθήνα με αντάλλαγμα τη βοήθεια.

«Μπορεί να μην είναι καλοδεχούμενοι, τουλάχιστον στα ελληνικά υπουργεία, αλλά στην επίσκεψη μεταξύ άλλων θα ασχοληθούν με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού χωρίς του επικεφαλής της αποστολής μέχρι τελικά η ελληνική πλευρά να δώσει τα απαιτούμενα στοιχεία», προσθέτει η Die Welt.

Ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει, καταλήγει η γερμανική εφημερίδα, στη δύσκολη σχέση των δανειστών με την Ελλάδα «Πάντα χρειάζεται περισσότερος χρόνος».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By