Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Διευκρινήσεις Αλεξιάδη για τις αποδείξεις

Μέσα στις επόμενες μέρες η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων

alexiadis2

Μέσα στις ερχόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών φέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, ωστόσο εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.

Όσον αφορά τις αποδείξεις για το 2016 ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων».

Ακόμη εξήγησε πως μια κατηγορία πολιτών δικαιούται το αφορολόγητο ενώ στα σκαριά βρίσκεται η σύνδεσή του με το πλαστικό χρήμα.

Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή, είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη εφαρμογή του, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε τέλος ότι με βάση διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή  όποια επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο κάνει δωρεά προς τους φορείς του Δημοσίου για τους πρόσφυγες είτε σε είδος ή υπηρεσία θα είναι χωρίς ΦΠΑ.

By