Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Διευκρινίσεις ΥΠΑΝ για την EBRD και την αξιολόγηση της Ελλάδας

Στη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου θα συζητηθεί η αξιολόγηση της τεχνικής έκθεσης

The EBRD's 2011 Annual Meeting in Astana, Kazakhstan, 20-21 May 2011

Στη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου θα συζητηθεί η αξιολόγηση της τεχνικής έκθεσης για την Ελλάδα και συνακόλουθα την εισήγηση για την παραπομπή του ζητήματος στο Συμβούλιο Διοίκησης της EBRD εξηγεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η αξιολόγηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να εξεταστεί στη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε προς το υπουργείου «ο εκπρόσωπος της EBRD αναφέρει ότι: Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου αποφάσισε να επαναπρογραμματίσει τη συζήτηση για την αξιολόγηση της τεχνικής έκθεσης για την Ελλάδα και συνακόλουθα την εισήγηση για την παραπομπή του ζητήματος στο Συμβούλιο Διοίκησης, που αποτελείται από τους Governors (Υπουργούς- εκπροσώπους των κρατών – μελών), για την επόμενη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου (καθώς κάποια μέλη ζήτησαν επιπλέον διευκρινίσεις). Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για τη δραστηριοποίηση της Τράπεζας θα ληφθεί στη συνέχεια από το Συμβούλιο Διοίκησης της EBRD».

Στη συνέχεια και «για λόγους τάξης» το υπουργείο δημοσιοποιεί το ζήτημα της ατζέντας του Δ.Σ. της EBRD, το οποίο και δεν συζητήθηκε την 14η Ιανουαρίου, όπως αναφέρει και η επίσημη ενημέρωση της Τράπεζας και όπως αυτό καταγράφεται στα πρακτικά του Δ.Σ.: “Greece: Country Assessment and draft Report of the Board of Directors to the Board of Governors and Resolution”.

Τέλος, τονίζεται ότι «το υπουργείο Ανάπτυξης και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσει η συζήτηση του θέματος και η λήψη τελικής απόφασης από την EBRD το συντομότερο δυνατό, διότι αφορά μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, δηλαδή την ενίσχυση της ρευστότητας και τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By