Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος

Τη διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ, Ευάγγελου Αντώναρου, αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν τα εξής: «Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Αντώναρος είχε γράψει στο Facebook:

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κσθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις ειναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα οταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους…

Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά οταν με τη συμπεριφορά τους «λεκιάζουν» την εκόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνετσι πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.

Αλλωστε ενας αντιπρόεδρος, ο Κωστης Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Αντώναρος ετοιμάζεται να απαντήσει με επίκληση των καταστατικών διαδικασιών της ΝΔ, ζητώντας να κληθεί προς απολογία και να αξιολογηθεί από τα πειθαρχικά όργανα του κόμματος ο λόγος της διαγραφής του, βάσει των καταστατικών προβλέψεων».

Στο μεταξύ, ένα retweet με τη λιτή δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη ΝΔ έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Αντώναρος: Άκυρη η απόφαση του Μητσοτάκη

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανηκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις. Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα. Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη «τίθεμαι» εκτός κόμματος. Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Ολοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο. Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη.»

Ρουσόπουλος: Η ανθρωποφαγία να μείνει μακριά από το κόμμα

Τη στήριξή του  προς τον Αδωνι Γεωργιάδη εξέφρασε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Έψιλον».

Ερωτηθείς από την δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με την Novartis αλλά και για την εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Ρουσόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Έχω ακούσει τους ανθρώπους, τους οποίους κατηγορήθηκαν, άκουσα τις αντιδράσεις, τις είδα, εκτιμώ ότι οι αντιδράσεις αυτές δηλώνουν την αλήθεια. Και ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, ο οποίος με πάρα πολύ εμφατικό τρόπο και με πολλά στοιχεία μίλησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης και στη δημοσιότητα, δίνοντας μια σειρά από απαντήσεις σε κατηγορίες, οι οποίες δεν είναι μόνο έωλες, είναι φανταστικές μέχρι στιγμής. Εικάζουμε, βγαίνει κάποιος και λέει »είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τότε», το έχουμε ακούσει και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν και εγώ το άκουσα για την ταπεινότητα μου, για να αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτα.

Εγώ θα τοποθετηθώ ως στέλεχος επί πάρα πολλά χρόνια, έχοντας τιμηθεί από την παράταξή μου σε πολύ υψηλές θέσεις και πιστεύω ότι την τίμησα και εγώ ανταποδίδοντας με το έργο που έκανα. Η έκκλησή μου έχει να κάνει στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου, στους ανθρώπους με τους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί.

Η έκκληση είναι ότι στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή η αντίληψη που υπήρχε, δυστυχώς, και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, και βεβαίως δεν πρόκειται να πω ονόματα για να μην γίνω μέρος του παιγνίου αυτού, την οποία έζησα στην πλάτη μου και την οποία ζουν και σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η αντίληψη λοιπόν, της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακράν του κόμματος.

Πρέπει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία, ως συντεταγμένο κόμμα, να κάνει κάτι. Ας πάρει παράδειγμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πρέπει να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι και να έχει ακούσει, όσες διαφωνίες και να έχουν υπάρξει στο εσωτερικό του, αυτές οι διαφωνίες μένουν εν κρυπτώ, μένουν στα όργανά του και δεν βγαίνει κανείς στα παράθυρα ή στα social media ή οπουδήποτε για να κατηγορήσει τον συνάδελφό του ή το στέλεχος του κόμματός του»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By