Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Διοίκηση ή εκλογές;

tsiprasΠοτέ στα χρονικά της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, δεν υπήρξε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις τριών μηνών από τις τελευταίες εκλογές, που συζητείται –φημολογείται ότι ο ελληνικός λαός θα «επαναπροσφύγει» στις κάλπες, για να επιβεβαιώσει, μία πολυδιαφημισμένη «νωπή λαϊκή εντολή»

Ο πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα αυτά τα σενάρια, γιατί μόνο κακό κάνουν στην καθημαγμένη ελληνική οικονομία, που τηρεί στάση αναμονής και περιμένει τις εξελίξεις.

Παράλληλα, πρέπει να μαζέψει τους υπουργούς του, να τους νουθετήσει και να τους κάνει να πειθαρχήσουν, κοντρολάροντας τον δημαγωγικό τους οίστρο. Καθώς με όλα αυτά που λένε, μετατρέπουν καθημερινά το υπουργικό συμβούλιο σε μία κυβερνητική Βαβέλ, που τροφοδοτεί με αρνητικά σχόλια όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, που εν μέσω διαπραγματεύσεων έχουν στρέψει τα βλέμματα τους στην Ελλάδα.

Η χώρα εξέλεξε πρόσφατα κυβερνήτη, όμως δείχνει να μην έχει κυβέρνηση

 Αυτή εικόνα πρέπει να απασχολήσει άμεσα όλους όσους διάλεξαν τον επικοινωνιακό δρόμο της επιβεβαίωσης και της διάψευσης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, μέσα από τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές. Κι αυτό γιατί θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στη δημοτικότητα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, που αν και ακόμα είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα, όσο δεν κλείνει η συμφωνία, όσο υπάρχει κυβερνητική αστάθεια με άρωμα εκλογών και όσο η Βουλή λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, η εικόνα του πρωθυπουργού θα αρχίσει να εισπράττει τις φθορές ενός μνημονίου που έρχεται, όσο αντιμνημονιακός και αν υπήρξε στο παρελθόν.

(Visited 1 times, 1 visits today)