Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Δικαιώθηκε ο οίκος Louboutin για τις διάσημες κόκκινες σόλες του

Μετά από μακρά δικαστική διαμάχη με ολλανδική εταιρεία.

Δικαιώθηκε μετά από μακρά δικαστική διαμάχη με μια ολλανδική εταιρεία για τις περίφημες κόκκινες σόλες του ο γαλλικός οίκος υποδημάτων Christian Louboutin, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.

Δικαστήριο στη Χάγη διέταξε την ολλανδική εταιρεία Van Haren να σταματήσει την πώληση παρόμοιων μοντέλων με εκείνα της πολυτελούς γαλλικής μάρκας. Σύμφωνα με την απόφαση το μοντέλο παπουτσιών της Van Haren, με τίτλο «5η Λεωφόρος», το οποίο λάνσαρε η Αμερικανίδα ηθοποιός Χάλι Μπέρι, «παραβιάζει τα δικαιώματα επί του σήματος της γαλλικής εταιρείας-δημιουργού».

Μάλιστα η εταιρεία Van Haren θα πρέπει, να καταβάλει αποζημίωση στον γαλλικό οίκο. Να υπενθυμίσουμε ότι ο οίκος υποδημάτων προσέφυγε σε βάρος της ολλανδικής εταιρείας διότι κυκλοφόρησε το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα.

Η απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου είναι συμβατή και προς την απόφαση, που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2018 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε παραχωρήσει στον γαλλικό οίκο την αποκλειστικότητα των περίφημων κόκκινων σολών της.

Ο οίκος Christian Louboutin «χαιρετίζει με θέρμη αυτή την νέα δικαστική απόφαση, που ενισχύει την εγκυρότητα του σήματος με τις κόκκινες σόλες…» τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By