Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Σταμπέλος τηλεφώνησε σε Ρουπακιά και Λαγό το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα

Κατά την σημερινή απολογία του, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Γεώργιος Σταμπέλος ανέφερε ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά και στη συνέχεια μίλησε απευθείας με τον Ιωάννη Λαγό.

Το ένα τηλεφώνημα, το πρώτο, ήταν κατά λάθος – κατά τα λεγόμενά του – και το δεύτερο τηλεφώνημα το έκανε για αψυχολόγητους λόγους.

Μάλιστα, στα δύο αυτά τηλέφωνα απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση απολογούμενος ο κατηγορούμενος Γιώργος Σταμπέλος, ο οποίος μέχρι σήμερα δηλώνει υποστηρικτής του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, ο Γεώργιος Σταμπέλος όπως είπε, συναντήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με τον συγκατηγορούμενό του, Ιωάννη Καζαντζόγλου για να πάρει και να μοιράσει τα τρικάκια σχετικά με την ομιλία του Νίκου Μιχακολιάκου.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του, ο Γιώργος Σταμπέλος ισχυρίστηκε πως, κατά λάθος, αντί να καλέσει τον “πυρηνάρχη” της Νίκαιας, Γ. Πατέλη τηλεφώνησε στον Ρουπακιά.

Συγκεκριμένα, κατά την απολογία του ο Γιώργος Σταμπέλος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

Κατηγορούμενος: Κατευθυνόμενος σπίτι μου στο Μοσχάτο, θέλησα να τηλεφωνήσω στον Πατέλης για να του πω ότι παρέλαβα τα φυλλάδια και πάω σπίτι μου στο Μοσχάτο.

Πρόεδρος: Τι ώρα επικοινωνήσατε;

Κατηγ: Ποτέ. Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, έκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να πάρω τον Πατέλη επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα το Ρουπακιά. Το θεωρώ βέβαιο ότι έχω πάρει τον Πατέλη εκείνη την ώρα.

Πρ: Τί είπατε;

Κατηγ: Με το που απάντησε, δεν πρόλαβα να μιλήσω. Τον ακούω να μου λέει «δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου…». Στις 00:11 σταματάω δεξιά και εντελώς ασυναίσθητα βγάζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Ιωάννη Λαγό

Πρ: Γιατί;

Κατηγ: Να τον ενημερώσω….

Πρ: Τηλεφωνείτε έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμία σχέση μαζί του και τον καλείτε μεσάνυχτα…

Κατηγ: Ένας άνθρωπος που σχετίζεται με την τοπική έκανε μια αποτρόπαιη πράξη, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στο Λαγό για να τον ενημερώσω.

Πρ: Δεν φαίνεστε άνθρωπος που μπορεί να παραπλανηθείτε. Φαίνεστε έξυπνος άνθρωπος. Το μυαλό σας κινείται όπως κινείται και πήρατε το Λαγό.

Κατηγ: Ήμουν σε σοκ.

Πρ: Γιατί συνδέστε το μαχαίρωμα με το κόμμα;

Κατηγ: Απλή ενημέρωση ήθελα να κάνω.

Πρ: Γιατί οδηγείται το μυαλό σας εκεί;

Κατηγ: Εκείνη την ώρα ήμουν σε κατάσταση σοκ και μου έχει πει ότι τον συλλαμβάνουν για μαχαίρωμα, όχι για αλκοτέστ.

Πρ: Γιατί το μυαλό σας πάει στη Χρυσή Αυγή; Γιατί το συνδέεται με τοπική; Ξέρετε πόσους ψηφοφόρους έχει τότε η Χρυσή Αυγή; Είναι περίεργο γιατί το μυαλό σας πηγαίνει να ενημερώσετε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος.

Κατηγ: Το καταλαβαίνω. Ακόμα και σήμερα το βρίσκω και εγώ περίεργο…

Του είπα ότι καταλάθος έχει πράξει αυτό ο Ρουπακιάς…

Πρ: Δεν σας είπε ποιός είναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα;

Κατηγ: Εδώ έχω κενό μνήμης…

Πρ: δεν έπρεπε να πάει το μυαλό σας να ενημερώσετε γυναικα του, καποιον δικό του;

Κατηγ: Να πάω να βοηθήσω κάποιον που μαχαίρωσε; Τι μου είναι φίλος;

Πρ: Γιατί, ο Λαγός τί σας ήταν;

Κατηγ: Σας είπα τελείως αψυχολόγητα… δεν θυμάμαι τίποτα… Τα τρικάκια τα πέταξα στα σκουπίδια το ίδιο βράδυ.

Πρ: Γιατί δεν πήρατε κατευθείαν τον Πατέλη αλλά το Λαγό;

Κατηγ: Αυτό σας λέω. Εντελώς αψυχολόγητα…. Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα…. του λάθους και του αψυχολόγητης κίνησης προς τον κύριο Ιωάννη Λαγό.

Πρ: Το ότι υπήρχαν άνθρωποι που λένε ότι σας είδαν στο σημείο… Ο Ρουπακιάς σας ονοματίζει. Δεν τον ρωτήσατε γιατί εμένα;

Κατηγ: Μου έκλεισε το σπίτι και θα μιλήσω μαζί του;

Πρ: Μα για αυτό ακριβώς…

Κατηγ: Σε καμία περίπτωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By