Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τηλεφώνησα σε στέλεχος, παραδέχτηκε ο κατηγορούμενος Ιωάννης Άγγος

Τη δική του εκδοχή για τα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στην καφετέρια «Το Κοράλι» στο Κερατσίνι, έδωσε σήμερα στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του νεαρού μουσικού, Ιωάννης Άγγος.

Ο ίδιος έπειτα από τις επίμονες ερωτήσεις της πρόεδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρίας Λεπενιώτου, παραδέχθηκε πως μέσα από την καφετέρια «Το Κοράλι» ειδοποιήσε τηλεφωνικά τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και του είπε ότι «υπάρχουν κάποιοι εδώ που μας ενοχλούν και θα φύγουμε».

Αν και ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο στον συγκατηγορούμενό του σήμερα, Ι. Καζαντζόγλου, εκείνο το βράδυ, εντούτοις η παραδοχή του ότι του τηλεφφώνησε μέσα από την καφετέρια έχει μεγάλη σημασία. Και αυτό καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ι. Καζαντόγλου φέρεται να ειδοποιήσε στη συνέχεια τον Ιωάννη Πατέλη και εκείνος με τη σειρά του τον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγο.

Ακολούθησε στη συνέχεια ομάδικο μήνυμα που εστάλη από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας στα μέλη της Χρυσής Αυγής ώστε να μεταβούν επειγόντως στα γραφεία της οργάνωσης.

Στην απολογία του ο Ιωάννης Άγγος υποστηριξε ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 βρίσκονταν στην καφετέρια «Το Κοράλι» μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Λ. Τσαλίκη, προκειμένου να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Στην ίδια καφετέρια βρίσκονταν με την παρέα του και ο Παύλος Φύσσας για τον ίδιο λόγο.

«Ξεκίνησε ο αγώνας και μετά από κανένα δεκάλεπτο η παρέα του Φύσσα άρχισε να μας ενοχλεί. Μας έβριζαν, έλαγαν ότι το μαγαζί ήταν δικό τους, ότι θα μας σφάξουν με κονσερβοκούτια και θα μας πετάξουν στο Μελιγαλά, ότι το Κερατσίνι ήταν δικό τους», είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως αναχώρησε από την καφετέρια περίπου 15 λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας.

Όπως είπε, πήγε στο σπίτι του και λίγο αργότερα από το σπίτι του (που βρίσκεται) δίπλα στην καφετέρια άκουσε μετά τα μεσάνυχτα, φασαρία και «τα ουρλιαχτα της κοπέλας του Φύσσα», οπότε κατέβηκε κάτω.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, εκεί, κάτω από το σπίτι του έμαθε από αστυνομικό πως «μαχαιρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά». Τότε – ανέφερε – γύρισε σπίτι και τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιάννη Πατέλη να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά γιατί τον ήξερε. Σύμφωνα με τον Αγγο, ο Πατέλης δεν ήξερε τίποτα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου ο Ιωάννης Άγγος υποστήριξε στην απολογία του πως όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που ήταν και ο ίδιος μέλος, αφορούσαν είτε τον αγώνα είτε κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης Σωματείου στην Ζώνη του Περάματος.

Η απολογία του συνεχίζεται αύριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By