Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Δίκη της Χρυσής Αυγής: «Έκανα λάθος με τον εαυτό μου», δήλωσε κατηγορούμενος

Το άσπρο… μαύρο επιχείρησε να κάνει σήμερα, κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος Γ. Αναστασίου, προκειμένου να αντικρούσει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έκανε «λάθος με το εαυτό του» και πως «όλα τα έκανε για δειχτεί».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη αντέδρασε και σχολιάσε απευθυνόμενη προς τον 31χρονο κατηγορούμενο: «Τα έχετε όλα συγκεχυμένα στο μυαλό σας».

Ακόμη, κατά την απολογία του ο ίδιος είπε: «Ηταν ολα ψέματα, ηταν μια ανοησία».

Σε ό,τι αφορά δε τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του ιδίου και αλλων μελων της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε ότι και αυτές ηταν αποκυημα της φαντασίας του. «Το έκανα για να δειχτώ, ήταν όλα ψέματα», ανεφερε.

Εισαγγελέας: Τότε γιατι στις συνομιλίες σας φοβόσασταν τη φυλακή;
Απάντηση: Γι” αυτό σας λέω, έλεγα ψέματα…

Ακόμη ο ίδιος αρνήθηκε ότι γνωρίζει τους κατηγορούμενους Πατέλη και Τσακανίκα, ενώ για τον Γιώργο Ρουπακιά είπε οτι τον γνώριζε πριν εκείνος γίνει μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η έδρα ρώτησε ακόμη τον 31χρονο εάν εχει τατουάζ στο σώμα του και εκείνος απάντησε πως έχει διάφορους μαιάνδρους, όχι όμως σβάστιγγες.

Ερώτηση: Οταν λέτε στην πρωην σύζυγό σας να καθαρίσει το σπίτι απο φωτογραφίες του Χίτλερ, πτυσσόμενα μαχαίρια, δυναμίτες, γιατί τα είπατε;

Απάντηση: Τα είπα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα.

Ερώτηση: Για Φύσσα ειχατε πει στις συνομιλίες σας ότι ήταν στοχοποιημένος, ότι τον έψαχναν, ότι είχαν πάει 30 φορές στο Ρεσάλτο γι αυτόν…

Απάντηση: Δεν ισχύει αυτό, δεν προκύπτει από κάπου…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By