Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Δικηγόροι οικογένειας Ζαk Κωστόπουλου: Η δικογραφία παραμένει ατελής

Με αφορμή την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, οι δικηγόροι της οικογένειας επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι 25 ημέρες μετά το περιστατικό η δικογραφία παραμένει ατελής και ο βασανιστικός θάνατός του αδικαίωτος.

«Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου βρίσκει κατ’ αρχήν σύμφωνη την πολιτική αγωγή στην υπόθεση του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση του εγκλήματος απαιτεί την συμμετοχή των αρμόδιων αρχών με σκοπό τουλάχιστον την διακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων στη βάρβαρη εξόντωση του παθόντος» αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων, και συμπληρώνει:

Αναγκαίος όρος για να αναδειχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η επιλογή του θύματος, όπως προβλέπει το άρθρο 81 Α του ποινικού κώδικα για το έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, είναι η συνδρομή των αστυνομικών αρχών με την παροχή κρίσιμων στοιχείων, όπως είναι η ταυτοποίηση των εμφανιζομένων προσώπων σε καίρια σημεία της απεικόνισης του περιστατικού. Εξίσου κρίσιμη κρίνουμε την διεξαγωγή ερευνών με επίκεντρο τους κατηγορουμένους και λοιπούς υπόπτους για την τέλεση άδικων πράξεων κατά του θανόντος.

Όπως υπογραμμίζουν οι πληρεξούσιες δικηγόροι, Άννυ Παπαρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, 25 ημέρες μετά από το «αποτρόπαιο έγκλημα, η δικογραφία παραμένει ατελής και ο βασανιστικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου αδικαίωτος».

«Ως πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής, ζητούμε την άμεση διερεύνηση της αλήθειας και την ορθή και πλήρη απόδοση ευθυνών» ολοκληρώνει λέγοντας η ανακοίνωση.

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
Νωρίτερα σήμερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ρατσιστικών κινήτρων πίσω από την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Δημητρίου ζήτησε να διερευνηθούν από την αρχή μέχρι τέλους, προκειμένου να διακριβωθεί εάν, μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος 4285/2014 που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By