Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Δήλωση Παπαγγελόπουλου για τη διαφθορά

«Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση», τόνισε ο αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας σε ημερίδα.

papaggelopoulosΟ κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι «το παλαιό σύστημα αντιστάθηκε και αντιστέκεται και παλεύει απεγνωσμένα να μπλοκάρει, σε όλους τους τομείς, τον αγώνα για εξυγίανση», αλλά διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης θα συνεχιστεί «με αμείωτη πυγμή». «Άλλες μάχες έχουν κερδηθεί άλλες όμως μένει να κερδηθούν», είπε.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής yπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσε επίθεση σε εκπροσώπους της διαπλοκής (σ.σ. χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα), οι οποίοι – όπως υποστήριξε – με ιδιοτελείς σκοπούς επιχειρούν να στοχοποιήσουν άδικα την κυβέρνηση και τους θεσμούς, λέγοντας ότι ματαιοπονούν.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι «όσοι επιχειρούν να στοχοποιήσουν άδικα και για ιδιοτελείς σκοπούς δημόσια πρόσωπα, στοχοποιούνται τελικώς οι ίδιοι από την κοινωνία και βρίσκουν το λαό απέναντί τους. Δεύτερον οι πολιτικοί όπως έλεγε και ο Φρανσουά Μιτεράν, είναι διαχείριση προσώπων και συμβόλων. Δύο σύμβολα με την κακή έννοια του όρου που έχουν δεσπόζουσα θέση το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα είναι τα ξίφη και τα πιστόλια. Κάποιοι εκπροσωπώντας τη διαπλοκή, ξιφουλκούν και κραδαίνουν τα σπαθιά τους, όχι μόνο κατά της κυβέρνησης, κάτι που είναι αναμενόμενο, αλλά και κατά Θεσμών. Ματαιοπονούν. Τα ξίφη τους είναι στομωμένα, σκουριασμένα και ρυπαρά. Είναι εντελώς ακίνδυνα γι αυτούς για τους οποίους τα κραδαίνουν. Είναι όμως επικίνδυνα για τους ίδιους. Κινδυνεύουν να αυτοτραυματιστούν  και να δηλητηριαστούν από τη σκουριά και του ρύπους του μίσους και της εμπάθειάς τους».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Για τα πιστόλια, που κάποιοι τα χρησιμοποιούν για να εξυπηρετήσουν τα άνομα σχέδιά τους είναι και αυτά ελλαττωματικά ως όπλα και για τα ελλαττωματικά όπλα υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής, αφλογιστίας και εκρήξεως στα χέρια αυτών που τα χρησιμοποιούν. Σε αυτήν την περίπτωση τα πιστόλια καταστρέφονται και οι οπλοφόροι τραυματίζονται ή και σκοτώνονται».

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τόνισε ότι υπάρχει πολύς δρόμος κατά της διαφθοράς, ενώ επισήμανε ότι η οριζόντια και κάθετη διαφθορά αποτελούν ένα σταυρόλεξο διαφθοράς που πρέπει να λυθεί.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου εξέφρασε την άποψη ότι η διαφθορά είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που προκάλεσαν τη βαθιά οικονομική κρίση και διαβεβαίωσε ότι τα αρμόδια θεσμικά όργανα της δικαιοσύνης, δικαστές και εισαγγελείς, συμβάλουν, όπως άλλωστε επιβάλλει και το υπηρεσιακό τους καθήκον, στην ταχεία προώθηση του στόχου καταπολέμησης της διαφθοράς.

Στο πλαίσιο της ημερίδας βραβεύτηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας για την προσφορά του στον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό καταπολέμησης της Διαφθοράς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By