Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Δήλωση – «σταθμός» της Σίας Αναγνωστοπούλου

Έναν απίστευτο τρόπο για να δικαιολογήσει τη ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ βρήκε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Θα μιλήσω αλληγορικά. Όταν έγινε η ελληνική επανάσταση σε αυτήν μπήκαν και αρκετοί Έλληνες που είχαν συνεργαστεί με την Τουρκοκρατία. «Αν (τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ) αποδέχονται την πραγματικότητα ενός αριστερού κόσμου δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στριβεί, αλλά ότι ορισμένοι άνθρωποι τον αποδέχονται» είπε η κυρία Αναγνωστοπούλου σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα η Σία Αναγνωστοπούλου χαρακτήρισε συλλογική την ευθύνη για την οικονομική πορεία της χώρας κληθείσα να σχολιάσει τα όσα αποκάλυψε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας για όσα έλεγε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους ευρωπαίους ομολόγους την περίοδο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ευθύνη είναι συλλογική. Υπάρχουν βέβαια πρόσωπα που έχουν βαρύνουσα σημασία αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι φταίει ο ένας και ο άλλος και να στοχοποιούνται πρόσωπα» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η κυρία Αναγνωστοπουλου είπε ότι «εγώ ξέρω ότι η κυβέρνηση της αριστεράς έδωσε μάχη στην Ευρώπη. Ότι οι συσχετισμοί ήταν τέτοιοι που δεν επέτρεπαν «νίκη» ή δικαίωση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αυτό ήταν άλλο θέμα».

Διευκρίνιζοντας, δε, ποια ήταν τελικά η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι «ή κάνει κανείς κατά μέτωπο επίθεση και ό,τι γίνει ή υποχώρηση για να επιβιώσει η χώρα. Αυτή ήταν η διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Βαρουφάκη».

Στη συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας σχολίασε και την ένταξη πολλών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι και αρκετοί Έλληνες είχαν συνεργαστεί με τους Οθωμανούς επί τουρκοκρατίας.

«Αν (τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ) αποδέχονται την πραγματικότητα ενός αριστερού κόσμου δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στριβεί, αλλά ότι ορισμένοι άνθρωποι τον αποδέχονται» ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκρούοντας τις κατηγορίες ότι το κυβερνών κόμμα αποκλίνει από την πολιτική που εξήγγειλε.

Για τους ανώτατους δικαστικούς και την παράταση του υποχρεωτικού ορίου συνταξιοδότησης πέραν από τα 67 έτη η υπουργός αντέτεινε ότι «κάθε επαγγελματική ομάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι, και οι καθηγητές είχαν ζητήσει παράταση του υποχρεωτικού ορίου συνταξιοδότησης. Αλλά δεν είδα κανείς να πει ότι οι Αναγνωστοπούλου κάνει συναλλαγές». Αίτημα έγινε από τους δικαστικούς, δεν είπε «ναι» ο πρωθυπουργός δεν τον άκουσα, πολλές κοινωνικές ομάδες κάνουν αιτήματα πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By