Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Δήλωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη στήριξη- Σας ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση.

statiotikoi tourkoi

Οι οκτώ κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας, με ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή, καθώς τους αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό, ότι δεν υπήρχε δόλος. Για τη δεύτερη κατηγορία της παράνομης πτήσης, αλλά και της εκτέλεσης πτήσης για τον πιλότο, κρίθηκαν αθώοι, διότι η ελληνική νομοθεσία αναφέρεται σε πολιτικά και όχι στρατιωτικά αεροσκάφη.

Μετά το τέλος της δίκης, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, έκαναν κοινή δήλωση, η οποία αναγνώστηκε αμέσως μετά το τέλος της δίκης απο μία εκ των συνηγόρων τους, την κα Κατερίνα Δαπουδάνη.

Ολόκληρη η δήλωση:

Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη στήριξη. Σας ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στο ελληνικό κράτος, αλλά δεν είχαμε κάποια άλλη επιλογή. Πιστεύουμε στις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη με την απόπειρα πραξικοπήματος. Είμαστε αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και είμαστε περήφανοι γι” αυτό. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια και αγαπάμε τη χώρα μας. Λυπούμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία.

By