Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Δηλώσεις «φωτιά» των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ

Τι ανέφεραν Σόιμπλε, Στουμπ και Σέλινγκ, μεταξύ άλλων, για τις διαπραγματεύσεις

tsipras - stubb

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θα εκπλαγώ θετικά εάν υπάρξει συμφωνία σήμερα».

Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε πως έχουν υπάρξει πολλές οπισθοδρομήσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο και «για εμάς τους υπουργούς Οικονομικών είναι απαραίτητο να δούμε ουσιαστικές προτάσεις».

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα ακόμα στο τραπέζι, πέρα από τις διαρροές της Wall Street Journal.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γ. Σέλινγκ με την σειρά του δήλωσε πως απέχουμε πάρα πολύ από το να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα.

«Τα έγγραφα που ζητήσαμε δεν εμφανίστηκαν ακόμα και είναι απαραίτητα. Το δυσκολότερο είναι ότι η Ελλάδα επιθυμεί να ρυθμιστεί το θέμα του χρέους», είπε.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Πολλοί νιώθουν ότι ένα τρίτο πρόγραμμα μπορεί να μπει από την πίσω πόρτα».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν λακωνικός τονίζοντας απλά ότι «τώρα αρχίζει η δουλειά» και προσθέντας ότι ουσιαστική «δεν υπάρχει ιδιαίτερη πρόοδος από τις διαβουλεύσεις της Δευτέρας». 

Ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σικλούνα, δήλωσε πως το πιθανότερο είναι να είναι μια μεγάλη νύχτα η αποψινή.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως σημαντικό για την Ελλάδα είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών και των επενδυτών, ανεξαρτήτως αν θα υπάρξει συμφωνία απόψε ή όχι.

«Θα είναι μακριά νύχτα, αλλά ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Σικλούνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By