Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Δηλώσεις Μέρκελ για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Η γερμανίδα καγκελάριος αναμένει τα αποτελέσματα του Brussels Group

merkel

Η πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα δεν στηρίζεται στη γερμανική κοινή γνώμη, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επίσης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Φινλανδία.

Υπογράμμισε πως το Βερολίνο σταθερά «εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», με δεδομένο ότι και η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στο κοινό νόμισμα.

Αναφερόμενη στις μεταρρυθμίσεις, η γερμανίδα καγκελάριος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση απολαμβάνει ένα επίπεδο ευελιξίας ώστε να σχεδιάσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της, αποσαφηνίζοντας όμως πως το συνολικό πακέτο θα πρέπει να βγάζει νόημα.

Τόνισε πως για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων περιμένει τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων που εκτυλίσσονται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Brussels Group, ενώ παράλληλα σημείωσε πως δεν εκπλήσσεται από το χρόνο που απαιτείται για τη διαπραγμάτευση, καθότι πάντα οι επαφές με την Αθήνα ήταν χρονοβόρες.

Νωρίτερα, στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων για την Ελλάδα, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα, που θα πρέπει προηγουμένως να έχουν περάσει από την ελληνική Βουλή.

Από την πλευρά του, ο φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ προειδοποίησε πως ο χρόνος εξαντλείται για την εξεύρεση κάποιας λύσης για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας δε πως οι όροι για την παροχή στήριξης δεν πρόκειται να αλλάξουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By