Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Δηλώσεις Παππά για τηλεοπτικές άδειες και το «μαύρο» στα κανάλια

Αν υπάρξει πρόβλημα με τα πόθεν έσχες θα πάμε στους επιλαχόντες καναλάρχες, τονίζει σε δήλωσή του.

pappasΟ υπουργός Επικρατείας απαντώντας για την τύχη των εργαζομένων των τηλεοπτικών σταθμών, μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εξέφρασε την πεποίθηση πως θα καλυφθούν οι θέσεις απασχόλησης, «αφού ο νόμος προβλέπει 400 εργαζομένους σε κάθε κανάλι».

«Αυτή την στιγμή στον τηλεοπτικό κλάδο στην Ελλάδα απασχολούνται πάνω από 2.500 εργαζόμενοι ενώ, εάν εξαιρεθεί το Mega που βρίσκεται στην κατάσταση που το έφεραν οι επιλογές των μετόχων του, θα πρέπει να υπολογίζονται περίπου 2.000 άτομα στον κλάδο», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:

«Για τα τέσσερα αδειοδοτημένα πλέον κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις (σ.σ. δηλαδή τουλάχιστον 1.600 θέσεις) και θα είναι παραπάνω». Μάλιστα, υποστήριξε πως αν ο όρος αυτός παραβιαστεί, θα υπάρξει ανάκληση της 10ετούς άδειας.

«Οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι »καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα», προωθώντας απολύσεις, ελαστική εργασία και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Οπως ανέφερε, αυτοί που εκφράζουν τις απόψεις τους, είναι οι ίδιοι που σήμερα υποστηρίζουν ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο θα οδηγήσει σε ανεργία. Αντίθετα, η δική μας παρέμβαση θα βάλει φρένο.

Στη συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Επικρατείας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της απέναντι στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

«Πολλά κροκοδείλια δάκρυα και ειδικά όταν αυτό ακούγεται από κόμματα που πέταξαν στο παρελθόν εργαζομένους στον δρόμο και έκλεισαν ΜΜΕ», σχολίασε ο κ. Παππάς τις αντιδράσεις της ΝΔ.

«Η δική μας παρέμβαση είναι η πρώτη που βάζει τα ελαχιστα όρια απασχόλησης. Πάμε σε βιώσιμα σχήματα με βάση την παρούσα κατάσταση» σημείωσε ακόμη και συπλήρωσε πως «το νέο σκηνικό είναι το μόνο που θα μπορούσε να δώσει λύση».

«Στη ΝΔ μπορεί  να αισθάνονται ζαλάδα, ελπίζω να αισθάνονται και λίγη ντροπή.  Η ΝΔ οφείλει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και όχι άλλα λόγια να αγαπιώμαστε», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπων των 4 καναλιών στη ΓΓΕΕ για να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα. Μαζί του θα βρίσκεται και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη αλλά και ο γ.γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By