Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Δηλώσεις Σπίρτζη για Καλογρίτσα

«Θα πάω εγώ στον εισαγγελέα τον φάκελλο» είπε ο υπουργός κατηγορώντας τους βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου, Κωστή Χατζηδάκη και τα κανάλια Σκάι και Alpha

spirtzisΓια την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και την υπόθεση Καλογρίτσα ρωτήθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

«Έχουμε τελειώσει την Καλογριτσειάδα», είπε χλευαστικά ο κ. Σπίρτζης με προφανή ειρωνική διάθεση για όσους τον επικρίνουν το τελευταίο διάστημα.

«Διασφαλίσαμε έναν καθαρό διαγωνισμό, διαφανέστατο, ισότιμο για όλους» είπε ο υπουργός Υποδομών αναφερόμενος στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

«Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση. Για καμία» απάντησε κοφτά ο Χρήστος Σπίρτζης όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με την οικογένεια Καλογρίτσα.

«Θα πάω εγώ στον εισαγγελέα τον φάκελλο» συνέχισε ο υπουργός Υποδομών επιχειρηματολογώντας ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για δημόσια έργα στα οποία έχει συμμετοχή ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας δεν ισχύουν. Επέκρινε μάλιστα τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και τους τηλεοπτικούς σταθμούς Σκάι και Alpha. Ο κ. Σπίρτζης υπεραμύνθηκε των θεσμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου,όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ειδικά για τον οδικό άξονα «Πάτρα-Πύργος» αναρωτήθηκε: «Ανατέθηκαν αυτά τα έργα στον κ. Καλογρίτσα μέχρι σήμερα που μιλάμε; Όχι».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το θέμα της Τράπεζας Αττικής σε σχέση με τις κατηγορίες ότι το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει σχεδό το 80% των κεφαλαίων που έδωσε για τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. «Το ΤΣΜΕΔΕ εισηγήθηκε στο ΕΤΑΑ και τοΔΣ του ΕΤΑΑ πήρε την απόφαση» τόνισε ο υπουργός Υποδομών αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η δεύτερη ανακεφαιολοποίηση της Αττικής που αξίωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν αναγκαία.

Για τα δάνεια που έχει λάβει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής τόνισε ο κ. Σπίρτζης: «Εξυπηρετείται το δάνειο του κ. Καλογρίτσα και έχει εγγυήσεις».

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «άλλα δάνεια δεν εξυπηρετούνται: του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By