Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

ΔΗΜΑΡ: Απαραίτητη η απλή αναλογική

Είναι απαραίτητη «ιδιαίτερα τώρα που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ενθάρρυνση της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων που είναι ένα εμφανές πια κοινωνικό αίτημα»

theoxaropoulos

Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού συστήματος με την με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, «με σκοπό την πιστότερη δυνατή αποτύπωση της βούλησης των πολιτών», τάσσεται η ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι απαραίτητη «ιδιαίτερα τώρα που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ενθάρρυνση της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων που είναι ένα εμφανές πια κοινωνικό αίτημα», σημειώνοντας ότι η κοινωνία έχει αποφασίσει ότι θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας καθώς από τις εκλογές του 2009 και μετά δεν έχει βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα εκλογικό σύστημα απαλλαγμένο από στρεβλώσεις και στατιστικές αλχημείες που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την άμεση κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ΔΗΜΑΡ, επικρίνει την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν προχώρησε άμεσα σε αλλαγή του εκλογικού νόμου και «οδηγηθήκαμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο με το εκλογικό σύστημα του απαράδεκτου μπόνους των 50 εδρών με στόχο όπως φάνηκε να διατηρηθούν στην εξουσία με το ίδιο ακριβώς σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ «συνειδητοποίησε ότι τα εκλογικά ποσοστά του καταβαραθρώνονται οριστικά και δεν υπάρχουν περιθώρια νέας εκλογικής νίκης λόγω των αδιέξοδων πολιτικών του, φαίνεται να φέρνει στο προσκήνιο την αλλαγή του εκλογικού συστήματος». «Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας κινείται και αποφασίζει στη βάση μόνο των εκάστοτε μικροκομματικών σκοπιμοτήτων του», προσθέτει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By