Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

ΔΗΜΑΡ: «Σενάριο πολιτικής φαντασίας» η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΔΗΜΑΡ διαψεύσει κατηγορηματικά τα σενάρια που την θέλουν να έχει συμφωνήσει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

tsipras-kouvelisA

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο έχουν ήδη γίνει συνομιλίες – και δη σε προχωρημένο στάδιο – ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, για κοινή κάθοδο στις εκλογές, με τη συνεργασία να επιταχύνεται λόγω του ενδεχομένου να γίνουν πρόωρες εκλογές αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μαχαίρας χαρακτήρισε το δημοσίευμα ως «σενάρια πολιτικής φαντασίας» και ξεκαθάρισε πως: «Συζητήσεις γίνονται στο φως, και όχι κάτω από το τραπέζι». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαχαίρας δήλωσε πως δεν υπάρχει καν προγραμματισμένη συνάντηση των κυρίων Τσίπρα – Κουβελη. Κατέληξε δε λέγοντας πως οι συζητήσεις που γίνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν την οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ. «Την εκλογική τακτική θα τη διαμορφώσουμε με βάση την αυτονομία του κόμματος» τόνισε.

Το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» πάντως υποστηρίζει ότι ήδη δέκα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει πρόθεση να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη του κόμματός του να κατέβουν στις εκλογές ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και ο κίνδυνος απώλειας του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, είναι αυτός που αποτρέπει τη σύμπραξη των δύο κομμάτων, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και αναμένονται πολύ σύντομα οι εξελίξεις.

Το σενάριο θέλει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται στη λίστα Επικρατείας που θα καταρτίσει η Κουμουνδούρου, ενώ ο Φώτης Κουβέλης θα αποτελέσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By