Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Δήμαρχος Ιεράπετρας για τους 600 μετανάστες: Είναι αδύνατο να φιλοξενηθούν στην πόλη

«Πρέπει να φύγουν μέσα στα επόμενα 24ωρα. Η Ιεράπετρα δεν μπορεί να αντέξει»

ierapetra4

Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας φιλοξενούνται τις τελευταίες ώρες οι περίπου 600 μετανάστες οι οποίοι από τα ξημερώματα της Τρίτης βρίσκονταν στο φορτηγό πλοίο που έπλεε για ώρες ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, νοτιοανατολικά της Κρήτης, ενώ ένα κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού από όλη την Κρήτη βρίσκεται στην πόλη και προσφέρει ρουχισμό για τα μικρά παιδιά και τις γυναίκες, κουβέρτες και είδη υγιεινής.

Με αφορμή τη φιλοξενία των μεταναστών στην πόλη, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης μίλησε για τη συμβολή του κρατικού μηχανισμού και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για να σταθεί δίπλα στις απαραίτητες ανάγκες των ανθρώπων αυτών.

ierapetra2

Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία του να μπορούσαν να φιλοξενηθούν όλοι στην πόλη, αλλά όπως είπε «αυτό είναι αδύνατο», τονίζοντας ότι ήδη η προσπάθεια που κάνουν οι αρχές είναι πρωτόγνωρη, όχι μόνο για το Δήμο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

«Πρέπει να φύγουν μέσα στα επόμενα 24ωρα. Η Ιεράπετρα δεν μπορεί να αντέξει», είπε και πρόσθεσε πως από τους περίπου 600 μετανάστες που έφτασαν στο λιμάνι της Ιεράπετρας, οι 350 είναι από τη Συρία και οι 20 από την Παλαιστίνη. Αυτό, όπως εξήγησε, σημαίνει ότι πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες και έτσι, από αύριο κιόλας μπορεί να τους δοθούν οι σχετικές άδειες εξάμηνης διάρκειας, για να ταξιδέψουν προς το μέρος που ίδιοι επιθυμούν.Ωστόσο, υπάρχουν, επίσης, Αφγανοί, Ιρανοί και Ιρακινοί για τους οποίους δεν γνωρίζει τι θα συμβεί.

ierapetra1jpg

Πάντως, στο κλειστό γυμναστήριο, σύμφωνα και με τον Δήμαρχο, υπάρχει κλιματισμός, καθαριότητα, είδη υγιεινής, ζεστό νερό στα ντους, κουβέρτες και ρούχα, το φαγητό το έχει αναλάβει ένα εστιατόριο.

Σημειώνεται ότι η Λιμενική Αρχή της Ιεράπετρας προχώρησε χθες, Πέμπτη, στη σύλληψη συνολικά 21 ατόμων. Πρόκειται για επτά άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου, δύο μετανάστες που φέρονται ως διακινητές και 12 μετανάστες που, σύμφωνα με το Λιμενικό, προκάλεσαν ταραχές εντός του πλοίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By