Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Δήμαρχος καταδικάστηκε γιατί αρνήθηκε να παντρέψει δύο γυναίκες

Επικαλέστηκε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της

gaygamos

Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή καταδικάστηκε Γαλλίδα δήμαρχος,  εκλεγμένη με την Κεντροαριστερά στη Μασσαλία, μετά την άρνηση να τελέσει τους γάμους δύο γυναικών επικαλούμενη τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφότου τέθηκε σε ισχύ, τον Μάιο του 2013, ο νόμος «γάμος για όλους», όπως αποκαλείται. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει 17.500 γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Γαλλία.

Η Σαμπρίνα Ουτ, πρώην βοηθός της γερουσιάστριας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαμιά Γκαλί και δήμαρχος του 15ου και 16ου διαμερίσματος της Μασσαλίας, κρίθηκε ένοχη για «διακρίσεις από πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί δημόσιο αξίωμα λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των θυμάτων».

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου 2014. Την ημέρα εκείνη η Σαμπρίνα Ουτ ανέθεσε σε βοηθό της – που όμως δεν είχε τέτοιες αρμοδιότητες – να παντρέψει την Κλοντ Ζενάρ με την Ελέν Μπουρουκοά, δυο γυναίκες που συζούσαν εδώ και 12 χρόνια. Λίγους μήνες αργότερα, ο γάμος ακυρώθηκε και οι δύο γυναίκες τον τέλεσαν εκ νέου στις 14 Φεβρουαρίου 2015. Τη δεύτερη φορά η κ. Ουτ τις πάντρεψε κανονικά.

Το δικαστήριο επέβαλε στη δήμαρχο πιο αυστηρή ποινή απ” όσο ζητούσε η εισαγγελία, με αφορμή τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε την εποχή εκείνη, όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες. Όλοι τους είπαν ότι η Σαμπρίνα Ουτ «δεν ήθελε να τελέσει τον γάμο γιατί αντέβαινε στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της και έλεγε ότι θα πάει στην κόλαση». Εργαζόμενος στον δήμο είπε μάλιστα ότι η κ. Ουτ ήταν πολύ εκνευρισμένη και χτυπούσε τα πόδια της.

Την ημέρα που η δήμαρχος αρνήθηκε να παντρέψει τις δύο γυναίκες, είχε τελέσει άλλους τέσσερις γάμους, μεταξύ ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By