Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζεται η δίκη – Καταθέτουν οι φίλοι του πρώτου θύματος

Δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκ νέου εξέταση του πρώτου μάρτυρα και καταγγέλλοντος

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οδηγήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Η τρίτη συνεδρίαση για την εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει με τις καταθέσεις φίλων του πρώτου άνδρα που είχε καταγγείλει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό του.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ζητηθεί εκ νέου εξέταση του πρώτου μάρτυρα και καταγγέλλοντος, καθώς ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την παρουσία του στη δίκη προκειμένου να του υποβάλλει νέες ερωτήσεις, αν αυτό απαιτηθεί από την εξέλιξη της διαδικασίας.

Η προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση Λιγνάδη είχε ολοκληρωθεί πάντως επεισοδιακά, καθώς ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πρώτου μάρτυρα για ψεύδη κατάθεση. «Η κατάθεση είναι απολύτως ψευδής. Η μήνυση υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά από το συμβάν, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας υποστηρίζοντας ότι ο μάρτυρας «έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το πότε αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, μπέρδεψε τις ημερομηνίες και δεν είπε αλήθεια για την επαγγελματική του ταυτότητα». Πρόκειται, όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας «περί κοινού απατεώνα».

Συνολικά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη εντόπισε 19 αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε -κατά τον ίδιο- ο μάρτυρας. «Ζητούμε την εφαρμογή του άρθρου 38 και να διαβιβαστεί η μήνυση στην εισαγγελία για να ασκήσει δίωξη» ανέφερε στο ακροατήριο ο κ. Κούγιας με τον συνήγορο του μάρτυρα και μηνυτή Γιάννη Βλάχο να επιφυλάσσεται να σχολιάσει στη σημερινή συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη είχε καταθέσει στη δίκη ότι βιάσθηκε από τον κατηγορούμενο, μέσα στο σπίτι του, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του στο χώρο του θέματος.

Εκεί ο κατηγορούμενος, κατά τους ισχυρισμούς του, τον «κέρασε» ποτό και τσιγάρο και ο ίδιος σχεδόν αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του. «Ο Λιγνάδης με χειρίστηκε, με εκμεταλλεύτηκε. Εκμεταλλεύτηκε την αθωότητα μου σε αυτή την ηλικία που δεν είχα εμπειρίες από τίποτα. Ήμουν το κατάλληλο θύμα. Μου πήρε πολλά χρόνια να το διαχειριστώ μόνος αυτό το πράγμα. Επηρέασε τη φύση μου, άρχισα να νιώθω ενοχή, ότι εγώ έκανα κάτι λάθος» είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας και περιγράφοντας τις στιγμές της σεξουαλικής κακοποίησής του είπε: « Ήπια το πότο έκανα και το τσιγάρο που μου πρόσφερε…..‘Ένιωθα σαν ταχυπαλμίες, ότι δεν καταλαβαίνω τί γίνεται γύρω μου. Βγήκα έξω στο μπαλκόνι και έγειρα στον καναπέ. Ένιωθα ότι ήταν πολύ κλειστά στο σαλόνι. Έκατσα στο καναπέ στο μπαλκόνι. Ο κατηγορούμενος γδύθηκε τελείως. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε χέρι, ούτε πόδι». Τότε, κατά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα έλαβε χώρα και η σεξουαλική κακοποίησή του από τον κατηγορούμενο. «Ήθελα να γυρίσω από την άλλη αλλά δεν μπορούσα. Ήθελα να μιλήσω αλλά δεν μπορούσα. Έχασα τις αισθήσεις μου μετά από αυτό, το οποίο πρέπει να κράτησε ένα, δυο, τρία λεπτά. Ξύπνησα την επόμενη ημέρα, με κάτω το παντελόνι και το εσώρουχό μου», κατέθεσε ο μάρτυρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By