Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

«Δημοκρατική Ευθύνη» θα λέγεται το νέο κόμμα του Χάρη Θεοχάρη

Το νέο κόμμα κινείται στον χώρο του προοδευτικού κέντρου που βάζει ως κέντρο τον άνθρωπο,την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη

theoxaris

Τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης με την ονομασία «Δημοκρατική Ευθύνη» ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης. Ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η πολιτική κίνηση θα κινείται στον χώρο προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, και δεν θα είναι αρχηγοκεντρική, όπως τόνισε.

«Ήρθε ο καιρός για βαθιές ρίξεις και αλλαγές», σχολίασε ο κ.Θεοχάρης, ενώ ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα γίνει η ανακοίνωση του νέου πολιτικού σχήματος, σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί και επιβεβαίωσε την ονομασία αυτής της κίνησης, η οποία είναι «Δημοκρατική Ευθύνη». «Υπάρχουν πρόσωπα από όλους τους χώρους, τα οποία μας στηρίζουν», ανέφερε ο κ.Θεοχάρης.

Για τον εκλογικό νόμο, ο κ.Θεοχάρης δήλωσε ότι: «η κυβέρνηση είναι αδύναμη και τον φέρνει με σκοπό να μην μπορέσει να ξαναγίνει κυβέρνηση αν δεν έχει κάποιο λόγο και αυτή μέσα. Την απλή αναλογική δεν μπορώ να την ψηφίσω αυτή τη στιγμή της κρίσης αι σίγουρα δεν μπορώ να την ψηφίσω χωρίς μία συνταγματική αναθεώρηση, η οποία να επιτρέπει με απλή αναλογική να γεμίζει η Βουλή πιστά, σε σχέση με τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος και συγχρόνως η κυβέρνηση να έχει συγχρόνως σταθερότητα και να μην κινδυνεύει να πέσει. Αν δεν πετύχουμε αυτά τα δύο, η απλή αναλογική αυτή τη στιγμή είναι καταστροφική για τη χώρα»

Ο Χάρης Θεοχάρης μάλιστα επιχείρησε και με μία σειρά από τιτιβίσματα να δώσει το στίγμα του νέου του κόμματος