Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Πρώτος με διαφορά ο Μπακογιάννης – Η έκπληξη για την δεύτερη θέση

Σαρωτική νίκη για τον νυν δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της Singular για τις δημοτικές εκλογές 2023.

Ο κ. Μπακογιάννης στην πρώτη – πολύ μικρή – ενσωμάτωση με συμμετοχή στο 26,57%, συγκεντρώνει ποσοστό 40,87%. Δεν είναι βέβαιο ακόμη εάν θα ξεπεράσει το όριο του 43% ή εάν θα πάει σε β” γύρο. Η έκπληξη ωστόσο συνίσταται στην δεύτερη θέση για την οποία προσώρας μάχονται ο Χάρης Δούκας με 15,75%, ο Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) με 11,89% ενώ τέταρτος έρχεται ο Κ. Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) με 11,5%. Στην πέμπτη θέση ο Ηλία Κασιδιάρης με 9,45%.

Επιτελείο Μπακογιάννη: Χαώδης η διαφορά από τον δεύτερο, αν πάμε β” γύρο θα είναι για λίγες ψήφους
Στο κλίμα του Κ. Μπακογιάννη επικρατεί πανηγυρικό κλίμα. Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων θα μεταβεί μετά τις 22:00 και εφόσον έχουν βγει επίσημα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ στο εκλογικό του κέντρο.

Πηγές από το επιτελείο του Κώστα Μπακογιάννη, σχολίαζαν:

«Η διαφορά του νυν δημάρχου από τον δεύτερο είναι χαώδης. Απόδειξη ποιον εμπιστεύονται οι Αθηναίοι να συνεχίσει το έργο για μια Αθήνα σύγχρονη ασφαλή ευρωπαϊκή και φιλελεύθερη. Με έργα και μετρήσιμα αποτελέσματα σε κάθε γειτονιά και συγκεκριμένη στοχοθεσία, σχέδιο και πόρους για την επόμενη πενταετία. Αν η μάχη πάει σε δεύτερο γύρο θα είναι για λίγες ψήφους».

By