Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Δημοσίευμα της «Αυγής» αφήνει σαφείς αιχμές για Πανούση

Σκληρή επίθεση της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» κατά του υπουργού Προστασίας του πολίτη, Γιάννη Πανούση.

panoyshs

Αφορμή της επίθεσης είναι το πρόσφατο άρθρο του κ. Πανούση, στην εφημερίδα ΝΕΑ, στο οποίο ζητούσε δυναμική αντιμετώπιση των καταλήψεων κτιρίων από τους αντιεξουσιαστές.

Σε σχόλιο της Αυγής, υπονοείται ότι ο υπουργός επέλεξε τα ΝΕΑ, για να δημοσιεύσει το επίμαχο άρθρο, προκειμένου να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση από τη «διαπλοκή», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από την σύγκρουση κυβέρνησης και ΔΟΛ για την υπόθεση που αφορά τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά και την απαίτηση της κυβέρνησης για εφαρμογή του σχετικού νόμου που προβλέπει την καταβολή αντισταθμιστικών οφειλών από τα τηλεοπτικά κανάλια για την τελευταία πενταετία.

Χαρακτηριστικά το σχόλιο έχει τίτλο: «Ψυχάρης- κυβέρνηση 1-0» και αναφέρει:

«Μπορεί κάποιος να συμφωνήσει (λέμε τώρα) με τα λεγόμενα του κ. Πανούση στο σπαραξικάρδιο άρθρο του στην άλλοτε ναυαρχίδα του ΔΟΛ. Θα διαφωνήσει, όμως, αυτός ο κάποιος ότι η “χωροθέτηση” του άρθρου στην πρώτη σελίδα των ΝΕΩΝ αποτελεί το μήνυμα της μιντιοκρατίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Προσωπικά θα έβαζα στο άρθρο έναν τίτλο: Ψυχάρης- κυβέρνηση 1-0. Αλλά μετεγγραφές από τη Δημοκρατική Αριστερά θέλαμε. Και μάλιστα αυτούς που μαχαίρωσαν τον Κουβέλη πισώπλατα. Ας εμπεδώσουμε τώρα τι εστί «αριστερά». Με τις υγείες μας».

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΟΛ μετά το δημοσίευμα του Βήματος για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, όσον αφορά την προμήθεια που ζητούσε ως δικηγόρος, προκειμένου να εκπροσωπήσει νομικά δημοσίους υπαλλήλους για οικονομικές διαφορές με το κράτος.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή στις 3 Απριλίου με τίτλο «θα μας κάτσετε ρε τσογλάνια;» που αναφέρει:

«Λέει ο Τσίπρας ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις και θα βάλει χέρι στη διαπλοκή και στις βαρονίες; Νά σου πετιέται το σουρομάδημα του Κατρούγκαλου. Λέει ο Βαρουφάκης ότι θα ρίξει φως στα θαλασσοδάνεια των μεγάλων ΜΜΕ από τις τράπεζες, δηλαδή από μας; Να σου πετιέται η διάλυση της κυβέρνησης και της χώρας, μεταξύ Ρουβίκωνα και Κλήδονα. Το μήνυμα είναι σαφές και σταυρικό: Θα μας κάτσετε, ρε τσογλάνια; Ή θα σας αλαλιάσουμε στην τελεολογική δημοσιογραφία; Ή μήπως στη δημοσιομαφία;»…

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By