Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Δημοσιογραφία δεν είναι το εμπόριο παιδικών ψυχών

Οφείλουμε να σεβαστούμε τη μνήμη του παιδιού και να μη το μετατρέψουμε σε ένα εμπόριο είδησης.

child-bloomberg-1

Σαν thepaper.gr διαλέγουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για το τραγικό δυστύχημα που βρήκαν Σύριοι πρόσφυγες στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας, στην προσπάθεια τους να μεταβούν στην Κω. Διαλέγουμε όμως ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΞΟΥΜΕ τις συγκεκριμένες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που κάνουν το γύρω του διαδικτύου από το πρωί, είναι και ένα μικρό αγοράκι που κείτεται νεκρό στη παραλία. Το άτυχο αγοράκι φοράει ένα κόκκινο μπλουζάκι και ένα σκούρο μπλε παντελονάκι. Το πρόσωπό του βρέχεται από τη θάλασσα και το μικροσκοπικό σώμα του παραμένει στην άμμο στην Αλικαρνασσό. Ενώ σε μία δεύτερη φωτογραφία τραβηγμένη λίγα λεπτά αργότερα, το κουβαλάει ένα αστυνομικός νεκρό στα χέρια του.

Αυτό το παιδάκι ευχόμαστε να είναι το τελευταίο παιδί που θυσιάζεται στο βωμό της ελευθερίας και ελπίζουμε πως μετά το σημερινό περιστατικό οι αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο θα κλιμακωθούν, ώστε να βρεθεί μία λύση για αυτό το ζήτημα. Ένα τεράστιο ζήτημα που ξεπερνάει το Αιγαίο, που έχει μετατραπεί σε ένα υγρό νεκροταφείο ψυχών και βλέπουμε τα «προανακρούσματά» του εδώ και χρόνια, όμως όλοι οι υπεύθυνοι σιωπούν και εθελοτυφλούν…

Οφείλουμε όμως να σεβαστούμε τη μνήμη του παιδιού και να μη το μετατρέψουμε σε ένα εμπόριο είδησης.

Οφείλουμε να προστατέψουμε ακόμα και τα μικρά παιδιά από αυτές τις εικόνες φρίκης, που ενδεχομένως δουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο internet και να πιέσουμε παράλληλα κάθε αρμόδια αρχή, οργανισμό και κυβερνητικούς αξιωματούχους προς την εξεύρεση μίας κάποιας λύσης.

ΥΓ. Τα παιδιά πρέπει να τα θυμόμαστε χαρούμενα κι αθώα, όχι νεκρά.