Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δημοσκόπηση: Οι Γάλλοι θέλουν τον Στρος Καν και όχι τον Ολαντ για πρόεδρο

Ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ προηγείται στις δημοσκοπήσεις

olant

Δύο δημοσκοπήσεις και τέσσερα μηνύματα στο twitter επαναφέρουν φήμες για μια πολιτική επιστροφή του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο πρώην ισχυρός άντρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατέγραψε υψηλά νούμερα σε δύο δημοσκοπήσεις με ερώτημα ποιον θέλουν οι Γάλλοι στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε δημοσκόπηση της 2ης Ιουλίου για την εφημερίδα Liberation το 37% απάντησε ότι θέλει τον Στρος-Καν για πρόεδρο. Μεταξύ των υπόλοιπων πιθανών διεκδικητών του χρίσματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος μόνο ο πρωθυπουργός Μανούελ Βαλς είχε υψηλότερη αποδοχή, στο 47%. Ο Φρανσουά Ολάντ ήταν στο 23%.

Σε δημοσκόπηση της Ebale για το κανάλι BFM που δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου, το 38% απάντησε ότι θέλει να επιστρέψει ο Στρος-Καν στην πολιτική.

«Τουλάχιστον τα τρία τέταρτα των πολιτικών είναι πολύ κάτω από τα νούμερα του, ακόμα και μετά από τέσσερα χρόνια σκανδάλων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ebale Bernard Sananes στο BFM. «Υπάρχει ένα στοιχείο νοσταλγίας μεταξύ κάποιων ψηφοφόρων, ειδικά με μια σημερινή κυβέρνηση που δεν έχει πείσει στο μέτωπο της οικονομίας».

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος οικονομολόγος είδε τον λογαριασμό του να συγκεντρώνει πάνω από 50.000 οπαδούς μέσα σε δέκα ημέρες.

Ο Στρος-Καν άνοιξε τον λογαριασμό του στο twitter στις 21 Ιουνίου με το μήνυμα «Hello Twitter! Jack is Back”. Στις 27 Ιουνίου δημοσίευσε μια τρισέλιδη ανάλυση για την ελληνική κρίση.

Έχει ήδη 54.400 οπαδούς αλλά ακολουθεί μόνο πέντε: τους Financial Times, τον Economist, τον Πολ Κρούγκμαν, τον Τζόζεφ Στίγκλιτς και την τελευταία σύντροφο του Μίριαμ Λ’ Αουφίρ.

By