Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 4,5% έναντι της ΝΔ

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 7%

dimoskopisi-ereuna-ekloges

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή μείωση της διαφοράς από τη ΝΔ, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφεται στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για την εκπομπή Evening Report του Action24.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,5% έναντι 23% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τρίτο κόμμα παρουσιάζεται το ΠΑΣΟΚ με 7%. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων μειώθηκε από τις 5 στις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με την έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας. Τέταρτο κόμμα το Ποτάμι με 6,5%, και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝ.ΕΛ 3,5%, ΔΗΜΑΡ 1% και άλλο κόμμα 5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 32% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η παράσταση νίκης είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με 61% έναντι 26% της ΝΔ.

Το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ρευστότητα και η αβεβαιότητα στην πολιτική σκηνή κάνουν ζημιά στην οικονομία και στις διαπραγματεύσεις. Το 42% των ερωτηθέντων επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και συνεννόηση με την τρόικα, το 50% επιθυμούν να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές, ενώ διχασμένη είναι η κοινή γνώμη όσον αφορά στην επίδραση που είχαν στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ οι επαφές στελεχών του στο Λονδίνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By