Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Δημοσκόπηση Pulse: «Μηνύματα» στην κυβέρνηση – Οι απαντήσεις για χαλάρωση lockdown, εμβόλιο και πρόθεση ψήφου

Μοιρασμένες είναι οι εντυπώσεις του κόσμου αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία του κορονοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα οι πολίτες είναι προβληματισμένοι από τις μεταλλάξεις του κορονοϊου, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως η έκρηξη των κρουσμάτων οφείλεται στην χαλάρωση του κόσμου απέναντι στα μέτρα.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν και μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο ερώτημα της δημοσκόπησης της Pulse για το τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπισης της πανδημίας το μεγαλύτερο ποσοστό ζητά άμεσο άνοιγμα ενώ ζητούν να ανοίξει πρώτο το λιανεμπόριο.

Στο πολιτικό σκέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ενώ η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 12%.

Αναλυτικότερα σχετικά με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, το 47% την αποτιμά θετικά (22% σίγουρα θετικά, 25% μάλλον θετικά), ενώ επίσης το 47% την αποτιμά αρνητικά (15% μάλλον αρνητικά, 32% σίγουρα αρνητικά).

 

Για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της πανδημίας, το 62% τους αποτιμά αρνητικά (24% μάλλον αρνητικά, 38% σίγουρα αρνητικά) και το 30% θετικά (12% σίγουρα θετικά, 18% μάλλον θετικά).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By