Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Δημοσκόπηση: Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τις πρώτες 60 ημέρες της κυβέρνησης

Θετικά φαίνεται ότι οι αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες το έργο της κυβέρνησης κατά τους δύο πρώτους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της, όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha».

Παράλληλα, θετικά αξιολογείται και η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις εξαγγελίες του να φαίνεται να έχουν απήχηση στην κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης, δηλαδή «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», ανέρχεται στις +10 μονάδες έναντι -24 τον Ιούλιο του 2019 και -33 τον Μάιο του ίδιου έτους.

Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Πάντως, το 76% θεωρεί πως θα υπάρξει σύγκρουση κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ το 20% θεωρεί πως τα κόμματα θα συνεννοηθούν.

Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% τα αποτιμά θετικά, το 30% ουδέτερα και το 15% αρνητικά.

Κρίνουν θετικά το κυβερνητικό έργο

Συνολικά, το 68% κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 21% αρνητικά.

Πιο συγκεκριμένα:

Το 72% κρίνει θετικά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση, ενώ μόλις το 17% αρνητικά.

Το 69% χαιρετίζει την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 17%, διαφωνεί με τις κινήσεις της.

Το 63% κρίνει θετικά τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ το 17% αρνητικά.

Το 60% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ το 25% διαφωνεί με τις ενέργειες σε αυτό τον τομέα.
Στα ύψη η δημοτικότητα Μητσοτάκη

Πολύ υψηλή εμφανίζεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 74% των θετικών απόψεων, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το 38%.

Ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34%, η Φώφη Γεννηματά με 33%.

Επίσης το 74% κρίνει θετικά τη μέχρι στιγμής παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την άλλη, το 28% κρίνει θετικά την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα το 63% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μόλις το 25% την αξιολογεί θετικά.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τις εξαγγελίες του, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά.

Το 67% απαντά πως παρακολούθησε ή άκουσε κομμάτι των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 33% απάντησε πως δεν είδε τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

Οικονομία 26%, Ανεργία 24%, Προσφυγικό 13%, Ιατρική Περίθαλψη 6% και Παιδεία 5%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By