Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Δύο ακόμη συλλήψεις για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο

Οι δύο ύποπτοι κατηγορούνται για συμμετοχή στις ενέργειες τρομοκρατικής ομάδας, για τρομοκρατικές δολοφονίες και για απόπειρες τρομοκρατικών δολοφονιών, ως αυτουργοί, συναυτουργοί και συνεργοί

brussels police

Στη σύλληψη δύο ακόμη ατόμων στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, προχώρησε σύμφωνα με ανακοίνωση η αστυνομία του Βελγίου.

Οι δύο ύποπτοι κατηγορούνται για «συμμετοχή στις ενέργειες τρομοκρατικής ομάδας, για τρομοκρατικές δολοφονίες και για απόπειρες τρομοκρατικών δολοφονιών, ως αυτουργοί, συναυτουργοί και συνεργοί«, ύποπτοι για σύνδεση με κρησφύγετο του τζιχαντιστικού πυρήνα των Βρυξελλών.

Ο Σαμίλ Φ., γεννημένος το 1984, και ο Ιμπραχίμ Φ., γεννημένος το 1988, «έχουν σχέση με την ενοικίαση διαμερίσματος στη διεύθυνση της οδού ντε Καζέρν στο Ετερμπέκ», δήμο των Βρυξελλών, εξηγεί η εισαγγελία.

Έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε διαμέρισμα σε αυτή τη διεύθυνση έδωσε αρνητικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF, αυτό το κρησφύγετο χρησιμοποιήθηκε ως σημείο εκκίνησης στις 22 Μαρτίου του Χαλίντ Ελ Μπακράουι, του καμικάζι του σταθμού του μετρό Μαλμπέκ, συνοδευόμενου από τον Οσάμα Κραγέμ, ο οποίος συνελήφθη και κατά του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα.

«Η έρευνα συνεχίζεται εντατικά, νύκτα και μέρα«, τονίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By