Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Δύο εργαζόμενοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου ως ύποπτοι για τη συντριβή του ρωσικού Airbus

Την ίδια στιγμή ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η τραγωδία προκλήθηκε από τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια

sintrivi rosiko4

Δυο εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ στην Αίγυπτο έχουν τεθεί υπό κράτηση ως ύποπτοι για σύνδεση με τη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους πάνω από της Χερσόνησο του Σινά, στις 31 Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας.

Νωρίτερα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε πως η τραγωδία, που προκάλεσε το θάνατο όλων των 224 επιβαινόντων, προκλήθηκε από τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια, με τη Μόσχα να προσφέρει αμοιβή 50 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων.

Ο κ. Πούτιν τόνισε πως η Μόσχα θα καταδιώξει τους υπαίτιους της επίθεσης σε κάθε άκρη του κόσμου και θα τους «τιμωρήσει», σημειώνοντας πως η πτώση του Airbus A321 συγκαταλέγεται στα πιο αιματηρά εγκλήματα.

Μιλώντας παράλληλα με τον ρώσο πρόεδρο, ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB, Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ είπε πως οι πραγματογνώμονες που ερευνούν τα συντρίμμια ανακάλυψαν ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού. Η ισχύς της έκρηξης ήταν ίση με περίπου 1 κιλό δυναμίτη.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει ο αιγυπτιακός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους ως αντίποινα για την ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στον συριακό εμφύλιο, κάτι που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τη Μόσχα. Ο κ. Πούτιν σημείωσε πάντως πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα πρέπει όχι απλώς να συνεχιστούν αλλά να εντατικοποιηθούν.

Τέλος, ο κ. Πούτιν είπε πως η Ρωσία θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ, που αφορά το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, σημειώνοντας πως όποια χώρα περιθάλπει τρομοκράτες θα πρέπει να γνωρίζει τη βούληση της Μόσχας να δράσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By