Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Δύο στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήραν βουλευτικό όχημα

Από τους 149 βουλευτές μόλις οι 47 άκουσαν τις επιταγές του πρωθυπουργού

konstantopoulou

H Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια ενημέρωσης που παρέθεσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες έδωσε γενικά στοιχεία για την παροχή βουλευτικών οχημάτων.

Η Πρόεδρος επιτέθηκε σε δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι όσα έχουν γραφτεί γύρω από το πόσοι και ποιοι αρνήθηκαν την παραλαβή των οχημάτων της Βουλής είναι ανακρίβειες.

Έσπευσε δε να επισημάνει πως συνολικά έχουν αρνηθεί την παραλαβή των βουλευτικών ΙΧ  67 βουλευτές εκ των οποίων οι 47 ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, από τους 149 βουλευτές που διαθέτει το κυβερνητικό κόμμα μόλις οι 47 υπάκουσαν στην προτροπή του πρωθυπουργού να αρνηθούν την παροχή και τα 2/3 έσπευσαν να την δεχθούν.

Ακόμα πιο αποκαρδιωτική βέβαια είναι η πραγματικότητα για τα υπόλοιπα κόμματα.

Πέραν αυτών, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε ανοικτό ενδεχόμενο να απορρίψει υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τι θα πράξει με τις έξι υπουργικές τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση, ορισμένες εκ των οποίων φαίνεται να είναι άσχετες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου είπε ότι από τον τίτλο ορισμένων φαίνεται να υπάρχει συνάφεια. Πρόσθεσε όμως ότι σε κάθε περίπτωση τα πάντα θα αποφασιστούν στην ολομέλεια ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα κάνουμε όσα έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Πάντως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Εκτός αυτού, η Πρόεδρος είπε ότι περιμένει άμεσα την επιστολή του πρωθυπουργού με την οποία θα την ενημερώνει για την μέρα που θα πραγματοποιείται η «ώρα του πρωθυπουργού». Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί και η συζήτηση για την νέα συμφωνία με τους εταίρους για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By