Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Διπλή έρευνα της Εισαγγελίας για το ξύλο & τα χημικά στο Ειρηνοδικείο -Στο μικροσκόπιο ΜΑΤ και διαδηλωτές

Διπλή έρευνα για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η έρευνα διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν παράνομες πράξεις τόσο των αστυνομικών όσο και μελών των συλλογικοτήτων.

Παράλληλα, έρευνα θα γίνει και μετά την αναφορά που κατέθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, στρεφόμενος σε βάρος των αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας σε βάρος των διαμαρτυρομένων.

Πεδίο μάχης το Ειρηνοδικείο

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το Ειρηνοδικείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές-μέλη των συλλογικοτήτων.

Τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και αλληλέγγυοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τη διενέργιεά τους. Οι «Δεν Πληρώνω» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών προσπαθώντας να μπουν μέσα στη δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς.

Τα ΜΑΤ επενέβησαν και άρχισαν να χτυπούν με γκλομπ τους συγκεντρωμένους, ενώ έριξαν και χημικά στους εσωτερικούς χώρους του Ειρηνοδικείου.

Οι αλληλέγγυοι πετούσαν αντικείμενα, ενώ άδειασαν και δύο πυροσβεστήρες εναντίον των αστυνομικών.

Η κατάσταση έγινε ασφυκτική και υπήρξαν τραυματίες. Ενας άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», με αναπνευστικά προβλήματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε ήταν ότι την επόμενη ημέρα ματαιώθηκαν όλες οι δίκες, καθώς η ατμόσφαιρα παρέμενε αποπνικτική. Έτσι, αντί για δίκες, την Πέμπτη στο Ειρηνοδικείο έγινε μόνο φασίνα.

Μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» κρατάει στα χέρια του ένα από τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ:

Οι διαδηλωτές αδειάζουν πυροσβεστήρες πάνω στα ΜΑΤ:

Φωτογραφίες: Intimenews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By