Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Διπλή βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 37 νεκρούς και εκατό τραυματίες στη Νιγηρία

Η επίθεση έγινε από την Μπόλο Χαράμ

nigeria

Τουλάχιστον 37 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της διπλής βομβιστικής ενέργειας αυτοκτονίας που πραγματοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.

Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές στην αφρικανική χώρα εξακολουθούν να σκορπούν τον θάνατο, παρ” ότι έχουν ενεργοποιηθεί εναντίον τους στρατιωτικές μονάδες από δυτικές δυνάμεις. Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γιόλα, όπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε ανοικτό ναό. Νωρίτερα, εφτά άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας στο Μαϊντουγκούρι.

Ο στόχος της Μπόκο Χαράμ ήταν χριστιανοί, αλλά και μουσουλμάνοι, οι οποίοι δεν ασπάζονται τη φονταμενταλιστική τους ιδεολογία. Το πρωινό κτύπημα στο Μαϊντουγκούρι έπληξε προσκυνητές, οι οποίοι μόλις είχαν αποβιβαστεί από τα καράβια που τους μετέφεραν και έσπευσαν μαζικά να προσευχηθούν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας. Η δεύτερη και ισχυρότερη έκρηξη καταγράφηκε στην περιοχή Χιμέτα της Γιόλα και στόχος ήταν επίσης προσκυνητές.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια από την τρομοκρατική δράση της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ενώ εκατομμύρια έχουν εξαναγκαστεί να μετακινηθούν από τις οικίες τους, προκειμένου να γλιτώσουν τις ζωές τους.

 

nigeria1nigeria2

(Visited 1 times, 1 visits today)
By