Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

«Δύσπιστοι και αναστατωμένοι» δηλώνουν γονείς και ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων ενόψει αναστολής του ΦΠΑ 23%

Ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων σκοπεύει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό

exetaseis-mathites

Σε αναμονή εξακολουθούν να είναι γονείς, ιδιοκτήτες σχολείων και εκπαιδευτικοί, μετά τη εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

«Ακόμα είμαστε δύσπιστοι και αναστατωμένοι και νιώθουμε ανασφάλεια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), Χαράλαμπος Κυραϊλίδης. «Το πρώτο λογικό βήμα για την κατάργηση του ΦΠΑ έγινε προεκλογικά, όταν και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης υποσχέθηκαν ότι θα πάρουν πίσω το μέτρο.

»Χθες, έγινε το δεύτερο λογικό βήμα, μετεκλογικά, με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού. Αναμένουμε το τρίτο λογικό βήμα, που θα είναι η ολοκληρωτική κατάργηση του μέτρου» πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμα ότι επιδίωξη του ΣΙΕΙΕ είναι μια άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να του εκθέσουν τις διαστάσεις των προβλημάτων που αναμένονται σε περίπτωση που τελικά το μέτρο ισχύσει. Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Γιάννης Βαφειαδάκης. «Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει πίσω. Ανησυχούμε, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η υπόσχεση κατάργησης του ΦΠΑ θα γίνει πράξη».

Σε αναμονή της τελικής απόφασης βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών. «Είναι σαν να είμαστε στην εντατική και μας δίνουν παράταση ζωής για άλλον έναν μήνα» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καθηγητών ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso), Oλυμπία Κρητικού. «Όλη αυτή η κατάσταση δείχνει ότι το κράτος είναι αναξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, σε όσους έχουν μια μικρή επιχείρηση, σε όσους θέλουν να είναι νοικοκύρηδες και να κάνουν έναν προγραμματισμό».

Τέλος, ο Σύνδεσμος Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Οι 170.000 γονείς των 85.000 μαθητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, όπως και χιλιάδες γονείς σε ολόκληρη την Ελλάδα που κάνουν χρήση φροντιστηρίων, δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση μας στην άδικη επιβολή ΦΠΑ στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες και καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευση της και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μέτρου.

»H επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, που θίγει το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην εκπαίδευση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη Συνταγματική επιταγή (άρθρο 16) που προβλέπει ως βασική αποστολή του κράτους την Παιδεία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By