Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Δείτε τι θα γίνει με τα λεφτά που ως προκαταβολή που έδωσαν οι καναλάρχες

«Το Δημόσιο ποτέ δεν επιστρέφει χρήματα, ακόμη κι αν καταβλήθηκαν αχρεωστήτως. Τα λεφτά που έδωσαν οι τέσσερις θα συμψηφισθούν με οφειλές που έχουν στο Δημόσιο, π.χ. από φόρους, ΦΠΑ κ.λπ.»

Η παραπάνω «γνωμοδότηση» φέρεται ως διαρροή από υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή και αποτελεί απάντηση στο ερώτημα τι θα γίνουν τα 85.000.000 ευρώ που έχουν καταβάλει οι υπερθεματιστές καναλάρχρες για να πάρουν τις -τέσσερις όλες όλες, τότε- άδειες που επέτρεπε ο διαγωνισμός του υπουργού κ. Νικου Παππά (φωτογραφία). Σύμφωνα με την παραπάνω γνώμη, τα χρήματα αυτά θα συμψηφιστούν με τυχόν οφειλές των κ.Αλαφούζου, Μαρινάκη, Σαββίδη και Κυριακού προς το Δημόσιο.

Άλλες πληροφορίες, ωστόσο, αφήνουν ανοιχτά δυο άλλα ενδεχόμενα: α) να προσφύγουν οι υπερθεματιστές, ένας ή περισσότεροι, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), διεκδικώντας τα χρήματά τους β) ένας ή περισσότεροι ν΄αξιοποιήσουν την προκαταβολή για τον τον επόμενο διαγωνισμό, όποτε γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική όλη τη διαδικασία, επομένως η παραχώρηση τηλεοπτικών αδειών θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, ο δε αριθμός των καναλιών θ΄ αποφασιστεί από τον υπουργό (που στο μεταξύ ο τίτλος του έγινε «Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης»), αλλά πλέον με τη σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο συγκροτήθηκε με διακομματική συμφωνία.

(Visited 1 times, 1 visits today)