Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Δείτε την Ιρίνα Σάικ να εκλιπαρεί #BringBackOurGirls

Δεκάδες τα αρνητικά σχόλια χρηστών του Twitter

Δεκάδες είναι οι αστέρες του Χόλιγουντ, οι πολιτικοί και οι απλοί άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκστρατεία για την απελευθέρωση των 200 μαθητριών από τη Νιγηρία που έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Με hashtag #BringBackOurGirls οι χρήστες των τόπων κοινωνικής δικτύωσης στέλνουν το δικό τους μήνυμα σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν οι νιγηριανές αρχές στην επιχείρηση απελευθέρωσης των κοριτσιών.

Τη συμπαράστασή της δεν παρέλειψε να εκφράσει και το μοντέλο Ιρίνα Σάικ, η οποία με τη σειρά της ανήρτησε φωτογραφία της ενώ κρατούσε πλακάτ με το σύνθημα «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας».

Ωστόσο, η επιλογή της να φωτογραφηθεί ημίγυμνη για αυτό το σκοπό, δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους χρήστες του Twitter, οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά την απόφασή της.

«Ας σταματήσει η υποκρισία», «Σοβαρολογείς; Ξέρεις τι σημαίνει όλο αυτό; Πρόκειται για μία ακόμα φωτογράφησή σου. Αυτά τα κορίτσια τα απήγαγαν και εσύ αποφάσισες να δείξεις μισό από το στήθος σου. Πολύ ώριμο», «Δε δείχνεις κανένα σεβασμό. Σταμάτα να προωθείς τον εαυτό σου. Χρησιμοποιείς μία τέτοια εκστρατεία για την τρομερή απαγωγή αυτών των κοριτσιών και το στρέφεις υπέρ σου. Είναι ντροπή. Γιατί δεν προσφέρεις κάποια από τα χρήματα που έχεις βγάλει από τα χρήματα σε μία από τις οργανώσεις που εργάζονται για να απελευθερώσουν τα κορίτσια;», είναι μερικά από τα σχόλια χρηστών του Διαδικτύου που δεν εκτίμησαν καθόλου την επιλογή της να καλύψει το γυμνό της στήθος με το σύνθημα για τα απαχθέντα κορίτσια.

Την ίδια ώρα, ένας Νιγηριανός χρήστης του Instagram έγραψε: «Είμαι από τη Νιγηρία και το βρίσκω τόσο ασεβές. Γνωρίζεις για ποιο λόγο αυτά τα κορίτσια απήχθησαν και από ποιον; Σε νοιάζει καθόλου; Η απλώς ποστάρεις φωτογραφίες ώστε να νομίζουν οι θαυμαστές σου ότι ενδιαφέρεσαι; Η Μπόκο Χαράμ πριν την απαγωγή των κοριτσιών τρομοκρατούσε την Νιγηρία για 10 χρόνια, αλλά εσύ πιθανώς δεν το ήξερες. Εσύ απλώς βλέπεις όλους να αναρτούν το #bringbackourgirls και νομίζεις ότι είναι εντάξει να έχεις ανθρωπιστική δράση».

Μετά τον καταιγισμό σχολίων που έλαβε, η σύντροφος του Κριστιάνο Ρονάλντο ανήρτησε δεύτερο μήνυμα, το οποίο έγραφε: «Μία τίγρης δε χάνει τον ύπνο της για τη γνώμη ενός προβάτου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By