Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Δείτε το βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στην Attica Bank

Βίντεο από τη κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Attica Bank στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποίησε η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας» το μεσημέρι της Πέμπτης, δημοσιεύτηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ανέβηκαν στον 2ο όροφο και κρέμασαν πανό, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε 18 προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με κείμενο που ανέβασαν στο indymedia, τα μέλη του Ρουβίκωνα εξηγούν τους λόγους που εισέβαλαν στην Attica Bank, κατηγορώντας την κυβέρνηση και την τράπεζα.

«Ο κύκλος είναι γνωστός και ατέρμονος, μνημόνια που ακολουθούνται από δάνεια, δανεικά που είτε αποπληρώνουν παλαιότερα δάνεια είτε δίνονται στους τραπεζίτες με το πρόσχημα της διάσωσης των τραπεζών. Απ” ότι φαίνεται στη διαδρομή των κεφαλαίων, άνοιξε μια καινούρια κάνουλα, εκείνη της Attica Bank, και την άνοιξε η κυβέρνηση για προφανείς λόγους. Την ίδια χρονική στιγμή που το λαϊκό εισόδημα μπαίνει στη λαιμητόμο, οι εξουσιαστές δεν έχουν κανένα δίλλημα, παρά ανερυθρίαστα και σκανδαλωδώς υποστηρίζουν τη δική τους τράπεζα.

»Δίλημμα όμως δεν έχουμε ούτε εμείς, είτε συστημικές είτε μη συστημικές, οι τράπεζες ως βασικός πυλώνας του καπιταλισμού υπάρχουν για να στηρίζουν οικονομικά τον καπιταλισμό, τη διαπλοκή και την εκμετάλλευση. Όπως είπε και o Μπρέχτ, «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By