Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ολοκληρώθηκε η πορεία – Ένταση στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Φτάνοντας στα Προπύλαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποια άλλα διαλύθηκαν στην Ομόνοια.

Όταν η πορεία επέστρεφε προς τα Προπύλαια ορισμένα άτομα έσπασαν τις τζαμαρίες από υποκαταστήματα τραπεζών, που βρίσκονται στην Πανεπιστημίου και προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Στη συνέχεια, ορισμένα άτομα κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια όπου και ξεκίνησε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μία ομάδα επιτέθηκε με μολότοφ στους αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκονται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σημειώνεται ότι στις 9 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By