Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Δολοφονία Ιταλού αστυνομικού: «Συνετός ο γιος μου, συνηθίζεται να κρατάς μαχαίρι» λέει η μητέρα του δράστη

«Ζει έναν εφιάλτη» δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa η μητέρα του 19χρονου Αμερικανού, που κρατείται στη Ρώμη για τον φόνο του αστυνομικού.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ, ο σύζυγός μου Ίθαν και εγώ.

Δεν ξέρω πώς να περιγράψω όσα ζούμε, όλο αυτό μοιάζει με εφιάλτη, από τον οποίο θα ξυπνήσουμε κάποια στιγμή» είπε η 51χρονη Λία, η μητέρα του Φίνεγκαν Έλντερ, που ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τον αστυνομικό.

Τη δική της εξήγηση δίνει όταν η συζήτηση φθάνει στην κατοχή ναρκωτικών και μαχαιριού: «Δεν έχω καταφέρει να εξηγήσω την αντίδρασή του.

Ο γιος μου είναι ένα συνετό αγόρι, είναι, βέβαια, αλήθεια ότι έκανε χρήση μαριχουάνας, κάτι το νόμιμο στην Καλιφόρνια. Την έπαιρνε μια ιατρική συνταγή, για να καλμάρει τον πόνο μιας σωματικής δυσμορφίας. Δεν είχα αντιληφθεί ότι έκανε χρήση και άλλων ναρκωτικών».

Σύμφωνα με την ίδια, το γεγονός ότι χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν το ένα δάκτυλο έπειτα από ένα ατύχημα στη δουλειά, «κάτι που του προκάλεσε μερική παράλυση στο αριστερό χέρι», τον είχε «σημαδέψει».

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι είχε στην κατοχή του ένα στρατιωτικό μαχαίρι 18 εκατοστών, το όπλο του εγκλήματος, η γυναίκα απάντησε ότι στη γειτονιά της, στην Καλιφόρνια, «αυτό δεν είναι ασυνήθιστο».

Ο πατέρας του έφθασε στη Ρώμη συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του για να δει από κοντά τον 19χρονο στο κέντρο κράτησης Regina Coeli, στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Είναι μια τραγωδία για την οικογένειά μας. Νιώθουμε ότι ο κόσμος κατέρρευσε γύρω μας» περιέγραψε η Λία.

Ο Φίνεγκαν Έλντερ και ο 18χρονος φίλος του Γκάμπριελ Νατάλε Χιορθ τέθηκαν υπό κράτηση με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας εκβιασμού μετά τον θάνατο του Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα, ενός χωροφύλακα ηλικίας 35 ετών, που έπεσε νεκρός, αφού του κατάφεραν 11 μαχαιριές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δύο νέοι είχαν πιει μπίρες και βαριά ποτά, τα οποία, στην περίπτωση του Φίνεγκαν Έλντερ, είχαν συνδυαστεί με αγχολυτικά, όταν έκλεψαν το σακίδιο ενός άνδρα, ο οποίος τους είχε φέρει σε επαφή με έναν έμπορο ναρκωτικών, αφού ανακάλυψαν ότι η κοκαΐνη που τους είχε πουλήσει ήταν στην πραγματικότητα ασπιρίνη.

Οι δύο τους απαιτούσαν το ποσό των 100 ευρώ και ένα γραμμάριο κοκαΐνης για να επιστρέψουν το σακίδιο, όμως ο άνδρας ειδοποίησε τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Τσερτσιέλο κι ένας συνάδελφός του έκλεισαν ραντεβού με τους δύο, όπου πήγαν φορώντας πολιτικά. Οι δράστες υποστηρίζουν πως νόμιζαν ότι ήταν έμποροι ναρκωτικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By