Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Δολοφονία ναυτικού στην Καλλιθέα: Ξανά από την αρχή η δίκη στις 21 Φεβρουαρίου

Ξανά από την αρχή αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 η δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψυκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο, σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, που την αναγκάζει να απέχει αρκετούς μήνες από τις υποχρεώσεις της.

Έτσι, η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Φεβρουαρίου του 2020. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά από την αρχή.

Ταυτόχρονα το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε η δεύτερη κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Πρόκειται για τη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σύστησε στην πρώην σύζυγο του ναυτικού τους ανθρώπους που θα τον δολοφονούσαν.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση της κατηγορουμένης (πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 χρόνων) με τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές στο αστυνομικο τμήμα της περιοχής της και καταβολή εγγύησης 3.000 ευρώ.

Βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι η πρώην σύζυγος του ναυτικού, η οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του.

Το έγκλημα, σύμφωνα με τη δικογραφία, έγινε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα όπου έμενε η 52χρονη με τον ανήλικο γιο που έχει από τον γάμο της με το θύμα. Το πτώμα του 63χρονου βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά στον καταψύκτη του διαμερίσματος, όταν δικαστικοί επιμελητές μπήκαν στο σπίτι για διαδικασία έξωσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By