Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Δολοφονία στη Ρόδο: Μαρτυρικός και αργός ο θάνατος της άτυχης φοιτήτριας

Σοκ και αποτροπιασμό συνεχίζουν να προκαλούν οι αποκαλύψεις για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, με τον συνήγορο της οικογένειας Αλέξη Κούγια να δηλώνει σήμερα ότι η 21χρονη παρέμεινε αρκετή ώρα στη θάλασσα πριν τελικά πνιγεί.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι από τη στιγμή που δέχτηκε τα χτυπήματα με το σίδερο μέχρι την ώρα που πνίγηκε μεσολάβησαν οκτώ ώρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κούγιας υπογράμμισε ότι εφόσον ο θάνατος προήλθε από πνιγμό και όχι από τα χτυπήματα, οι κατηγορίες για φόνο βαρύνουν εκείνον ή εκείνους που την πέταξαν στη θάλασσα.

Μάλιστα, έφερε σχετικό παράδειγμα -αυτό ενός σχιζοφρενούς παιδιού που απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του και το οποίο δολοφόνησε τελικώς ο πατέρας του. Όπως είπε ο κ. Κούγιας, ο πατέρας αρχικά πυροβόλησε τον γιο του και νομίζοντας ότι είναι νεκρός προσπάθησε να κάψει το πτώμα του με τη βοήθεια του αδελφού του.

Ωστόσο, κατά την ιατροδικαστική εξέταση εντοπίστηκε αιθάλη στους πνεύμονες, γεγονός που υπέδειξε ότι το θύμα ζούσε ακόμα την ώρα της καύσης του.

Έτσι, το δικαστήριο επέβαλε στους δύο δράστες την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο κ. Κούγιας τόνισε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν δύο εγκλήματα: αυτό του βιασμού και αυτό της ανθρωποκτονίας. Αποκάλυψε δε, ότι υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού της Ελένης Τοπαλούδη, κατά την οποία η φοιτήτρια αντιστάθηκε.

Εν συνεχεία, ένας από τους δράστες την ακινητοποίησε και ο άλλος της κατάφερε τα χτυπήματα με το σίδερο.

Ο συνήγορος της οικογένειας υπογράμμισε, επίσης, ότι η επιστήμη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη δακτυλοσκόπηση και έτσι έγινε δυνατή η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο σίδερο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By